Seyrantepe ihalesi iptal olabilir!

Seyrantepe ihalesi iptal olabilir!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Galatasaray'ın Seyrantepe Stat Projesinde yüklenici firmanın programa uymadığını, işin programa göre yürümediğini bildirerek, ihalenin Temmuz sonlarında iptal edilebileceğini kaydetti.

Bayraktar, Batman'da yaptırılan 1237 afet konutunun teslim töreni sırasında basın mensuplarının Seyrantepe Projesiyle ilgili sorularını yanıtladı.
İdare mevzuatı gereğinde yüklenicinin ihale şartnamesi ve sözleşmeye göre işi yürütmediği durumlarda yükleniciye önce ihtar çekildiğini, daha sonra sözleşme iptaline gidildiğini ifade eden Bayraktar, Seyrantepe'de de yüklenici firmanın iş programına uygun davranmadığını kaydetti.
TOKİ'nin işin bitirilemeyeceğinin anlaşılması halinde sözleşmeyi iptal etmek zorunda olduğunu vurgulayan Bayraktar, “Başka bir lüksümüz yok. Böyle durumlarda sözleşmeyi fes etme zorundayız” dedi.
Seyrantepe Projesinde işlerin programın gerektirdiği hızda yürümediğini ifade eden Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: “Programa uymuyorlar, düzeltmezlerse kendilerine temmuzun ilk haftası ortalarında ikinci bir ihtar çekeceğiz. Bunu çekmek zorundayız. Kule vinçler çalışıyor mu buna bakarız. İkinci ihtardan sonra yine işler düzelmezse 20 gün sonra, temmuz sonlarında ihaleyi iptal ederiz. İptal olursa da hiç problem olmaz. 14 gün içinde yeni bir ihale açarak yolumuza devam ederiz. TOKİ bu işleri iyi bilir.”
Galatasaray için 52 bin seyirci kapasiteli stadyum ve 4 bin 500 araçlık otopark yapılacak olan proje ihalesi 2007 yılı Ekim ayında yapılmış ve ihaleyi Eren Talu Mimarlık almıştı. Projenin 29 Ekim 2009 tarihinde bitmesi gerekiyordu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.