SEM Ajansı Nedir? Arama Motoru Pazarlamacılığı

SEM Ajansı Nedir? Arama Motoru Pazarlamacılığı

Search Engine Marketing yani bilinen adıyla SEM,

Search Engine Marketing yani bilinen adıyla SEM, kısaca arama motoru pazarlamacılığı anlamına gelmektedir. Eğer dijital pazarda satış yapıyorsanız eğer sadece SEO yeterli olmayacaktır. Buna ek olarak da SEM çalışması yapmanız gerekecektir. Burada önemli noktalardan biri bu çalışma için ayıracağınız bütçe önemlidir.

MotionB SEM Ajansı, arama motoru pazarlamacılığı konusunda uzman kadrosuyla hizmet vermektedir. SEM işlemleri oldukça önemlidir. Eğer interaktif ortamlarda kazanç sağlamak istiyorsanız ve bunu yapacak teknik ekibiniz yoksa o zaman profesyonel destek almalısınız. Bu konuda da kilit nokta profesyonel kişiler ile çalışmanız gerektiğidir. Bu nedenle bu noktada yapılacak yanlış bir çalışma markanızın değerini artırmanın yanı sıra marka değerinizi düşürebilir ve üstüne de kazanç sağlayacağınız yere zarara uğrayabilirsiniz.

SEM Nedir?

SEM, arama motoru pazarlamacılığı anlamına gelmektedir. Dijital dünya satış yapıyorsanız ve ilgili kitlenize ulaşmakta zorluk çekiyorsanız birtakım çalışmalar yapmanız gerekmektedir. Kurumsal firma siteniz için SEO çalışması yaptırmanız gerekmektedir. Fakat aynı zamanda satış da yaptığınız için birçok bakımdan SEO çalışması tek başına yeterli gelmeyecektir. Bu noktada devreye SEM girecektir.

SEM ile reklam metin ve görselleri oluşturarak internet üzerinden reklamlar yayınlayabilirsiniz. Bu noktada dilerseniz herkese dilerseniz de belirlediğiniz hedef kitleye reklamlarınızı ulaştırabilirsiniz. Burada kilit nokta bütçenizdir. Hedefiniz bütçenizle örtüşmelidir. Yani 1 kişiye de ulaşabilirsiniz, 100 kişiye de ulaşabilirsiniz. Tamamen bütçenize bağlıdır. Diğer giderlerinizde kesintiler yaparak arama motoru pazarlamacılığı bütçesini artırmalısınız. Bu sayede hem reklam yapmış olacaksınız hem de markanızın değerini artırarak değer katabilirsiniz.

Arama motorunda arama yapan kişilerin karşısına çıkan sayfada üstte veya sağda SEM çalışması ile görünür olabilirsiniz. Reklamlarınızı bölge, dil gibi seçeneklere göre hedefleyebilirsiniz. Bir kişi reklamınızı görse bile tıklamadıkça bütçenizden bir kesinti olmayacaktır. Sadece tıklama başı ücretlendirme ile reklam yaparak kazanç sağlayabilir ve bütçenizi doğru yönetebilirsiniz. Ayrıca sitenizde yeterli kaliteye sahipse bu ziyaretçiler kalıcı olduğu gibi ek ziyaretçi de sağlayabilir.

SEM Ajansı, arama motoru pazarlamacılığı konusunda uzman kişilerden oluşmaktadır. Bu sebeple eğer ekibinizde bu görevi üstlenebilecek kişiler yer almıyorsa mutlaka SEM Ajansıyla çalışmanız gerekmektedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.