Şekilli Bir Görünüm Meme Estetiği İle Mümkün

Şekilli Bir Görünüm Meme Estetiği İle Mümkün

Şekilli Bir Görünüm Meme Estetiği İle Mümkün

 

Memelerin görünümü birçok kişi için dert olabilmektedir. Çok küçük olduğu kadar çok büyük olan memeler de görünüm açısından insanları rahatsız edebilmekte ve yeni arayışlara itebilmektedir. Özellikle estetik ve plastik cerrahinin son yıllardaki gelişimi ile birlikte meme estetiği sıklıkla yapılmaya başlamış, hastalar aldıkları sonuçlardan memnun kalmışlardır. Hem şekilli bir görünüm için hem de ideal meme boyutuna ulaşmak için yapılan uygulama sonrasında beklenen sonuç alınmakta ve 3-6 ay çerçevesinde göğüs bölgesindeki estetik görünüm sağlanmaktadır.

Meme estetiği dendiği zaman yalnızca silikon ve yağ enjeksiyon işleminden bahsetmek doğru değildir. Bununla birlikte meme küçültme operasyonu da sıklıkla tercih edilmektedir. Büyük ve şekilsiz görünüm nedeniyle rahatsız olan kişilerin memeleri ufak bir operasyonla ideal hale getirilmekte ve istenilen görünümün oluşması sağlanabilmektedir. Uzman doktorlar tarafından yapılan işlem tamamlandıktan sonra belirli hususlara dikkat edilmeli, doktor önerileri mutlaka dikkate alınmalıdır.

Meme Estetiği Nasıl Yapılır

Meme büyütme yani silikon uygulamalarından memenin alt bölümünden açılan kesi yardımıyla silikon göğüs içine yerleştirilmekte ve işlem tamamlanmaktadır. Tabii ki silikon seçimi ve uygulamanın metodu doktor tarafından belirlenmektedir. Ancak hastalar da talep ettikleri göğüs ölçüsüne ulaşmak için doktorla fikir alışverişinde bulunabilmektedirler. Meme küçültme ameliyatında ise yine göğüs içine girilerek fazla yağ dokusu çıkarılmakta ve ideal görünümün oluşması sağlanmaktadır. Bu işlemlerin farklı yöntemlerle yapılabildiğini de söylemek mümkündür.

Meme estetiği insanların korkacakları ya da tedirginlik duyacakları bir süreci oluşturmamaktadır. Son derece kısa süren işlem akabinde istenilen meme görünümü elde edilebilmekte ve hastalar memnuniyet duyabilmektedirler. Ayrıca meme küçültme operasyonlarından sonra herhangi bir sarkma vs. ortaya çıkmazken slikon işlemlerinde deformasyon görmek mümkün olmamaktadır.

Meme Estetiği Kimlere Uygulanabilir

Genellikle birçok kadın, çevresindeki söylemlerden dolayı memelerini küçültmek ya da silikon taktırmak istemektedir. Tabii ki bu süreçte öncelikle uzman bir doktora gitmek ve muayene olmak en sağlıklısıdır. Eğer kişi 20 yaşını geçtiyse ve meme görünümünden memnun değilse uzman doktordan yardım isteyerek bu işlemin yapılmasını sağlayabilmektedir. Ancak doktorlar da göğüs görünümü ve diğer faktörlere göre kişiye önerilerde bulunacak ve fikir alışverişi yapacaklardır.

Meme estetiği kolay bir operasyon olmanın yanı sıra yaklaşık 3 ayda göğüslerin tam formuna kavuşmasını sağlamaktadır. Dolayısıyla talep edilmesi halinde birçok kişi bu işlemi rahatlıkla yaptırabilmektedir.

Meme Estetiği Operasyonundan Sonra Önemli Noktalar

Meme estetiğinin hemen ardından belirli hususlara dikkat edilmelidir. Özellikle ilk 3 ay boyunca ağır sporlar yapmaktan kaçınılması özellikle tavsiyeler arasındadır. Neticede zarar gören meme dokusunun tamiri için bu süre boyunca o bölgeyi yoracak egzersizlerden kaçınılmalıdır. Bunun yanı sıra operasyonun ardından doktorun önerdiği şekilde korse ya da sporcu sutyeni takılmalıdır. Yine bazı masaj ve krem uygulamaları ile operasyon sonrası oluşan şişlik ve ödemin giderilmesi de önemli hususlar arasında yer almaktadır.

Meme küçültme ya da silikon uygulaması ortalama 2 saat sürmektedir. Hastalar tedbir amaçlı bir gün hastanede kaldıktan sonra taburcu olabilmekte ve gündelik hayatlarına geri dönebilmektedirler. Bu süreçte doktorun tavsiye etmiş olduğu şeyleri yapmak hem tedavinin daha hızlı sonuç vermesi hem de istenilen ideal görünümün daha kısa sürede tamamlanması adına önemlidir. Dolayısıyla birçok kişinin estetik hususunda bu noktalara önem vermesi gerekmektedir.

Meme Estetiğinden Sonra Emzirmek Mümkün mü

Özellikle çocuklu annelerin en çok tedirginlik duydukları şey, meme estetiğinin ardından emzirmenin mümkün olup olamayacağıdır. Geliştirilen son teknoloji ile birlikte çok daha dikkatli yapılan meme estetiğinde süt kanallarına herhangi bir şekilde dokunulmadığından dolayı emzirmek mümkün olabilmektedir. Yani silikon taktıran ya da meme küçültme işlemi yaptıranların ilerleyen süreçte emzirebileceklerini ifade etmek doğru olacaktır.

Meme Estetiği Ne Kadar Sürede Tamamlanır

Meme estetiği daha önce de dile getirildiği gibi iki saatlik bir işlemin ardından tamamlanmaktadır. Bu süreç sona erdikten sonra korse ya da sporcu sutyeni gibi şeyler memelerin sabit durması adına belirli bir süre kullanılmalıdır. Bu sürecin de ortalama bir ay ile üç ay arasında değişeceği unutulmamalıdır. Tabii ki bu konudaki ayrıntılı bilgiler için www.drleylaarvas.com/ sitesini hızlıca ziyaret edebilirsiniz.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.