"Şehitler Diyarından Anadoluya"

"Şehitler Diyarından Anadoluya"

Çanakkale savaşını Türkiye genelinde anlatmak üzere hazırlanan Çanakkale 1915 Müzesi ‘Şehitler Diyarından Anadolu’ya’ 11-18 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini ücretsiz olarak Üsküdar sahilinde bekliyor.Müzenin bir sonraki durağı ise Şişli olacak.

Ana sponsorluğunu Doğtaş’ın yaptığı organizasyon, Çanakkale Valiliği ve ‘Çanakkale Seddülbahir Özel Müzesi’nin sahibi olan ünlü tarihçi Ahmet Uslu tarafından gerçekleştiriliyor.

İçi müze olarak dizayn edilen tır’la yapılan gezi; 3 sene içersinde Türkiye’deki tüm illeri gezerek, insanlara Çanakkale savaşını yakından tanıtmaya devam edecek. 

TIR MÜZEYE DÖNÜŞÜRÜLDÜ
Ziyaretçileri girişte asker heykeller karşılarken; müzede fon müziği olarak Çanakkale türkülerine yer veriliyor.
Müzede Türk ve düşman askerlerinin, Çanakkale savaşında kullandıkları bir çok mühimmat sergilenirken; iki tarafında aynı anda attığı mermilerin, havada çarpışarak iç içe geçen görüntüsü dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra Ahmet Uslu görüşlerini yazmak isteyen ziyaretçileri için, müzenin içinde bir duygu defteri bulunduruyor.

HEDEF TÜM TÜRKİYE
Tarihçi Uslu yaptığı açıklamada hedeflerinin tüm Türkiye’yi gezip, Çanakkale’de kaybettiğimiz 253 bin vatan evladının anılarını, malzeme ve görsellerini torunlarına götürmek olduğunu belirtti.
5 yıllık projenin, ilk iki yılında 39 il gezen Çanakkale 1915 Müzesi’ni 11-18 Mayıs tarihleri arasında, Üsküdar sahilde ziyaret edebilir ya da bir sonraki durağı olan Şişli’yi tercih edebilirsiniz.


Haber: Neslihan Dilber



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.