ŞATIROĞLU AK PARTİ ŞİŞLİ'Yİ ALACAK

ŞATIROĞLU AK PARTİ ŞİŞLİ'Yİ ALACAK

Haberimiz üzerine AK Parti Şişli İlçe Başkan’ı Nevzat Şatıroğlu, gazetemizin imtiyaz sahibi Mehmet Tekin’i arayarak konu ile ilgili açıklama yapmak istediğini belirtti. 4 saat süren görüşmeden sonra en yetkili isimden konu ile net bilgileri sizlerle payla

NEVZAT ŞATIROĞLU’DAN ÇOK ÖZEL MESAJ

Ak Parti Genel Merkezi tarafından atama ile Şişli İlçe Başkanlığı görevine getirilen Nevzat Şatıroğlu’nun 15 Ocak’ta yapılacak kongrede aday olduğu yönündeki almış olduğumuz bilgi doğrultusunda bir haber yapmıştık.

ÇOK ÖZEL GÖRÜŞME

Konu ile ilgili haberin tam detayını, sağlıklı bir araştırma yapmak için Cumartesi günü vereceğimizi duyurmuştuk. Haberimiz üzerine AK Parti Şişli İlçe Başkan’ı Nevzat Şatıroğlu, gazetemizin imtiyaz sahibi Mehmet Tekin’i arayarak konu ile ilgili açıklama yapmak istediğini belirtti. 4 saat süren görüşmeden sonra en yetkili isimden konu ile ilgili aldığımız net bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

TEKİN’DEN ÖZEL TESPİT

Şişli Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Mehmet Tekin’in gerek söyleşiden aldığı notlar, gerekse de kendi gözlemlerinden oluşan haber yine gündemi değiştirecek, kongre süreci ve kongreden sonraki gelişmeler çok özel tespitleri bir kez daha Şişli Gazetesi okurlarının ayrıcalıklı olduğunu ortaya koyacak. 

ŞİŞLİ SEVDASI VE HİZMET AŞKI

Tekin; “Ben ilke olarak Şişli dışından gelen, Şişlili olmayan isimlere hep olumsuz bakarım. Şatıroğlu ismine de olumsuz bakmış, o zamanlar da bunu eleştirmiştim. Bunun üzerine ilçe başkanı beni arayarak kendisinin tam bir Şişlili olduğunu, Şişli’de de siyaset yaptığını, işi için İnegöl’e gidip geldiğini bize anlatmıştı. O bilgileri de sizlerle paylaşmıştım.

ŞİŞLİ'DE ÇOK ŞEYLER DEĞİŞECEK

 

Benim bir diğer ilgimi çeken olaylardan biri de makam ve mevki olarak olabilecek ciddi bir nokta da olan birinin Şişli İlçe Başkanlığı’nda ne işi var düşüncesiydi. Kendisine sorduğumda da ilginç bir bakış açısı vardı; “O bir eksiklik değil, Şişli sevgisidir, hizmet aşkıdır” demişti.

Ama ben daha önce de söyledim yine de söylüyorum.

Benim iddiam; Nevzat Şatıroğlu, Şişli Belediye Başkan adayı.

Aslında bu ve buna benzer olaylar bizler için önemli de bir ayrıntı. Tanımadığımız birinin başımıza belediye başkanı olacağı.  Yaptığı ve yapacağı icraatları bilerek ve görerek oy vermemiz daha sağlıklı olacağı kanaatiyle bu durumu çok yadırgamıyorum. Tüm siyasetçilerinde böyle olmasını savunuyorum.   

Muhtarı da, meclis üyesi de, dernek başkanı da, spor kulübü başkanı da böyle olmalı. Şişli’de ben bu durumunda takipçisi de olacağım. Sizler de sizin önünüze konulacak olanı değil, sizin istediğiniz birinin aday olması yönünde duruş sergilemeniz gerekmektedir. Siz duruşunuzda sapmazsanız sizi yönetenler de size karşı sapma yapamazlar. 

Sadece parmak kaldırsın, bizim dediğimizin dışına çıkmasın diye meclis üyesi belirleniyor. Bu dönemlere son verilmeli.

Kendinize bir sorun; Şişli Belediyesi’nde beni temsil eden meclis üyelerinin hangi birini tanıyorum. Geçmişte bana ne hizmet etmiş? Verilen cevaplar her şeyi ortaya koyacaktır.

Gelelim Ak Parti’ye…

Nevzat Başkan’ın mevcut yönetimin çok fazla etkin olamaması, büyük beklentiler içinde olunan Şatıroğlu için ciddi bir kan kaybının olduğu bir gerçek. Bu kan kaybına bir de onunla ilgili bir takım spekülasyonlar da eklenince kongrede aday olacak sayının çok fazla olabileceğini yazmıştım.

Bu kongrenin bir başka önemi de; Şişli Belediyesi’ni alınmasının bu yönetimi oluşturacak ekibe bağlı olacağı olarak yorumlanmasıdır. 

Ayrıca Mustafa Sarıgül’ünde ciddi bir kan kaybının olması ve önceliğinin başka yerde olması da Şişli Belediye Başkanlığı’nın alınabileceğinin de konuşulduğu bir dönemde Mustafa Sarıgül’ün ismi tamamen Şişli dışındaki yaptıkları ile anılması ve anıldığı işlerin hepsinin de magazinel olaylar olması Şişli’de zaman dolduruyor olarak değerlendiriliyor.

Bu da potaya Ak Parti ve CHP’nin girmesine vesile oluyor. Bu da hem AK Parti’nin hem de CHP’nin ilçe kongrelerinin önemini çok artırıyor. Bu kongreler aynı zamanda da üst yönetimlerin Şişli’ye nasıl baktıklarını da ortaya koyacak.

Hal böyle olunca Şişli’deki tüm kongreler gibi Ocak 15’deki Ak Parti Şişli kongresi de çok önem taşımaktadır. Herkes gibi Ak Partililerin de bunun farkında olmalarını umut eder, Şişli’nin geleceği için ciddi bir yönetimim oluşturulması temenni ederim. 

SEÇMENİN OLUMSUZ TEPKİSİ

Mustafa Sarıgül’ün izlemiş olduğu stratejinin de çok ilgi çekici. Hem Ak Parti ile hem de CHP ile çok iyiyim görüntüsü vererek kendini çok güçlü göstermesi. Her ne kadar şimdilerde çok etkili olamayacağına inansam da geçmişte başarılı olduğu bir gerçek. Bu durumun diğer partilere Şişli seçmeninin olumsuz bir gözle bakmasına sebep olduğunu düşünüyorum.

RESMİ KURUMLARA ETKİSİ

Bu kongreler aynı zamanda da o kırılganlığın ne boyutta olduğunu ortaya koymuş olacak. Mustafa Sarıgül’ün Şişli’deki büyük orandaki bürokratlar üzerinde kurmuş olduğu hâkimiyetin seçim süresinde çok önem arz ettiğini de düşünürsek, tüm bu stratejileri uygulayabilecek bir yönetim ile ancak seçmenin güveni ve rüzgârı arkasına almış olacak.

İDDİLARI BAŞKANA SORDUK

Bir de başkanla ilgili hep söylenen birtakım iddialar var;

“Başkana ulaşmakta zorlanıyoruz”,

“Asistanını geçmekte zorlanıyoruz”

“Yoğun işleri var”

“Üst düzey yönetici”

“Partiye zaman ayıramıyor”

“Sert bir yapısı var”

Bu yorum ve iddiaları da ben başkana sordum. Bu durumda sizin gibi bir üst düzey yöneticinin böyle bir durum içerisinde olmasını nasıl yorumlarsınız diye.

AK PARTİ ŞİŞLİ’Yİ ALMALI

Şatıroğlu’da; “Ben profesyonel sektörde yıllarca hayatımda hep üst düzey yerlerde büyük işler yaptım ve kalabalık ekipler yönetim. Ayrıca bu vasıflarımın olması benim eksikliğim olmasa gerek. Ayrıca bu artılarım siyaseti bilmediğim anlamına da gelmez. Şişli’de Refah Partisi döneminde teşkilatta görev yaptım. Ben sonuç odaklı çalışmayı severim.  İş hayatımda bir yöneticiyi tepe noktaya getirirken birçok temel görevi yapmış olmasını isterim. Bunun için de ekip arkadaşlarımdan beklentilerim olur ve onları yerine getirmelerini isterim. Bir de yapılacak iş belli onun zamanında ve en iyi şekilde yapılması gerek. Onun için sonuca ulaşmak adına eğer iş doğru yapılmıyor ise ve bir yanlış var ise siyasetçi kimliğim var diye hatayı görmezden gelemem. Benim işlerimin yoğunluğu asla siyaset yapmama engel olmamıştır. Bunun aksini iddia edenlere de beni takip etmelerini öneririm. Bana ulaşamamaya gelince de; benim telefonumda bütün teşkilat arkadaşlarımın telefonu kayıtlıdır. Bir görüşme esnasında isem, telefona bakamamış isem, daha sonra mutlaka dönüş yaparım. bunun da aksini iddia eden varsa art niyet ararım. Bakın Mehmet Bey, bir takım şetlerin değişmesi gerek. Kötü alışkanlıklar yanlış uygulamalar ortadan kalkmalı. Bir değişim şart. Belki bunlara daha alışık değiliz. Eğer biz bir yerlere ulaşmak istiyor isek onun gerekliliğini yapmalıyız. Siyaseti seçmen odaklı değil sonuç odaklı çalışmalıyız. Benim ilçe başkanlığında Şişli’de oy artışı oldu. Bana bu sorduklarınızın hiçbirini hak etmedim. Her ne kadar oy artışı olsa da bana neden daha fazla oy artırmadığımı sorun. O zaman diyecek hiçbir şeyim olmaz. Ben, Ak Parti Şişli Belediyesi’ni nasıl alır onun hesabını yapıyorum. Daha şimdiden tüm planları tasarladım. Allah kısmet ederse. Ben ve ekibimle birlikte Şişli Belediyesi’ni alacağız.”

“İL YÖNETİMİNE DANIŞMAM GEREK”

Partililerin bana aktardığı kadarı ile Ak Parti il teşkilatının ve genel merkez yönetiminin istemediği birinin seçilme şansının olmadığı yönünde. Adaylığı ile ilgili ismi geçen bir Ak Partili de bana açık açık; “Ben il yönetimine danışacağım, uygun görürlerse aday olacağım” şeklindeki açıklaması da olaya bir başka derinlik getirdi. Her şeye rağmen adayında çıkması demokratik bir ortamın göstergesi olacaktır. 

ŞİŞLİ’NİN GELECEĞİ İÇİN

Bu aşamadan sonra Ak Parti’nin yeni yönetiminin kim gelirse gelsin birleştirici, kucaklayıcı ve Şişlilinin geleceğine yönelik projeler üretebilen, rekabeti artıracak bir yönetim olması temenni ederim.

Şişli’nin ve Şişlilinin kazançlı çıkması dileklerimle…  

 

 

 

 

    

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.