Sarıgül şimdide Yavuz Meriç'i yakıyor! Alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlaması mahkemeye taşınıyor!

Sarıgül şimdide Yavuz Meriç'i yakıyor! Alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlaması mahkemeye taşınıyor!

Şişli Belediyesi; Şişli Kent Konseyi Başkanı Yavuz Meriç'in Şişli Kent Konseyi’ni siyasallaştırdığı ve belediyeye alternatif bir kutlama yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Şişli Belediyesi Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliği ilk başlangıçta Emir Sarıgül’ün Şişli Belediyesi Kültür Müdürü Hacı Kuru’yu tehdit ve hakaretten Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmasıyla başlamıştı.

Şişli Belediyesi şimdi de; Şişli Kent Konseyi Başkanı Yavuz Meriç’in Şişli Belediyesi’ne alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliği yapması ve konseyi siyasallaştırdığı iddiasıyla İstanbul Valiliği’ne suç duyurusunda bulundu.

BELEDİYENİN  KURULUŞU ALTERNATİF KUTLAMA YAPMIŞTI

Şişli Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması için bir konser organizasyonu yapmıştı. Mustafa Sarıgül’e yakınlığı ile bilinen Şişli Kent Konseyi Başkanı Yavuz Meriç’te bir gün öncesinde adeta belediyeye alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlaması için o da aynı konser organizasyonu düzenlemişti.

ORGANİZASYONDA SARIGÜL ŞOV YAPMIŞTI

Bu organizasyonda Mustafa Sarıgül’de şov yapmıştı. O kutlamada Sarıgül Şişli Belediyesi’nin yönetimini eleştiren ve kendinin Şişli Halkı’nı kurtaracağını ifade eden konuşmalar yapmıştı.

EMİR SARIGÜL’E TEHDİT VE HAKARETTEN SUÇ DUYURUSU YAPILMIŞTI

Şişli Belediyesi’nin bir gün sonra yapılacak konser için o kadar masraf edilerek kurulan platformun sökülüp yerine başka bir platform kurulması krize dönüşmüştü. Bu kriz sonunda da Emir Sarıgül’ün Şişli Belediyesi Kültür Müdürü Hacı Kuru’yu tehdit ve hakaret etmekten savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.

Bu gelişmelerin devamında şimdi de Şişli Kent Konseyi Başkanı Yavuz Meriç hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

Şişli’de; Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül’ün yerel seçimlerin yaklaşmasıyla daha da hırçınlaşacağı ve olayların daha da büyümesinden endişe ediliyor.

SARIGÜL HİÇ BİR ETKİNLİĞİ KENDİ ADIYLA YAPMIYOR     

Sarıgül hiçbir etkinliği kendi ismiyle yapmıyor. Sürekli ya bir dernek adı altında ya kendisinin oluşturduğu platformlar aracılığı ile çoğu zaman da Şişli Kent Konseyi üzerinden gerçekleştiriyor.

Diğer sivil toplum örgütlerinin böylesi siyasi aktiviteler düzenlemesinde kanuni bir sıkıntısı bulunmuyor. Ama Şişli Kent Konseyi resmi bir kurum hüviyetinde bulunuyor. Kanun ve yönetmeliklerle de yapacağı görevler belirlenmiş durumda.

Üstelik bir de Şişli Belediyesi ile doğrudan bağlantısı mevcut. Kuruluş ve var oluş nedeni de Şişli Belediyesi'ne hizmet etmek ve proje üretmektir. İşte tum bu gerekçeler nedeniyle Şişli Belediyesi Kent Konseyi hakkında suç duyurusunda bulunuluyor.

Şişli Belediyesi'nin zaten bir organizasyon yaptığı bir günde Şişli Kent Konseyi'nin aynı türden alternatif bir etkinlik yapmasının kanun ve yönetmeliklere uymadığı gerekçesiyle konu mahkemeye taşınıyor.

KENT KONSEYİ SARIGÜL’ÜN ARKA BAHÇESİ OLMUŞTU

Şişli Kent Konseyi Başkanı Yavuz Meriç son gunlerde konseyi adeta Mustafa Sarıgül'ün arka bahçesi olarak kullanmaya başlamıştı. Meriç'in Kent Konseyi olarak gerçekleştirdiği tüm etkinliklerde mutlaka Mustafa Sarıgül davet ediliyor ve mutlaka da konuşma yaptırılıyordu. Bu durumda Hayri İnönü tarafından hoşnut karşılanmıyordu.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü Şişli Kent Konseyi'ne yer tahsis etmişti. Önceki yaptığı etkinliklerine de katılıyordu. Ama yerel seçimler yaklaştıkça Meriç tamamen Sarıgül'ü desteklemeye başlayınca tüm ilişkiler kopmaya başlamıştı.

KENT KONSEYİNİN GÖREVLERİ KANUNLA TANIMLI

Kent Konseyleri; 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 76 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Bu yönetmeliğin 4’ncü maddesinin B fıkrasında Kent Konsyleri; Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarını ifade eder’deniliyor.

Şişli’de ise tam tersi savclık ve mahkemelerde anılan bir kent konseyi haline gelindi.Bu işin sonunun nerelere gideceği de merak konusu oldu.

SARIGÜL VE İNÖNÜ KAVGASI ŞİŞLİ’YE ZARAR VERİYOR

Şişli Kent Konseyi hem Şişli Belediyesi'nin tahsis ettigi yerde ikamet ediyor hem de Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün siyasi rakibi olan Mustafa Sarıgül'ün siyasi propagandasını yapmaya baslayınca İönü verdigi mekanı da geri alıyor.

Bunun üzerine Yavuz Meriç Hayri İnönü bize verdiği yeri geri aldı diye Şişli Halkı'na şikayet etneye başladı. Sonuç olarak Sarıgül Ailesi ile Hayri İnönü kavgası Şişli’ye zarar veriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum