Sarıgül; İnönü ile gizli ittifakını Engez üzerinden itiraf etti!

Sarıgül; İnönü ile gizli ittifakını Engez üzerinden itiraf etti!

Mustafa Sarıgül ile Hayri İnönü arasında yaşanılan birçok olay nedeniyle gizli bir ittifak olduğu Şişli siyasi kulislerde konuşulurken; Sarıgül, Selahattin Engez üzerinden yaptığı açıklamayla ittifakı itiraf etti.

Sarıgül'ün Selahattin Engez’e yaptığı bu övgü ve sevgisini dile getirildiği ortamın Sarıgül’ün aday adaylık açıklaması yaptığı bir günde ve Şişli İlçe Teşkilatı’nda olması da çok dikkat çeken bir başka olay oldu. 

Sarıgül açıklamasında Selahattin Engez’e ‘Çok ama çok teşekkür ederim’ diyerek ona olan ilgili ve sevgisini dile getirmesi uzun süredir birlikteliklerinin olduğunu, üstelik bir de Engez’in çok sıkıntılı günler yaşadığını yakınen bildiğini söylemesi gizli ittifakın itirafı oldu.

Ayrıca Sarıgül Selahattin Engez’e övgüler yağdırıp bundan sonrada kendisinin onunla birlikte siyaset yapacağını söylemesi de yine dikkat çeken bir başka olay oldu.   

SARIGÜL İLE İNÖNÜ’NÜN BAĞLANTISI SELAHATTİN ENGEZ

Sarıgül Selahattin Engez’e bu kadar ilgi ve alaka gösterirken diğer taraftan Hayri İnönü’de Selahattin Engez’e Şişli Belediye Başkan Vekilliği’ni vermiş ve Engez’in istediği tüm işler yapılıp ve istemediği hiçbir işe de geçit verilmemişti. Özellikle de Selahattin Engez’in istemediği hiçbir ne bir bürokrat ne de bir başka biri Şişli Belediyesi’nde barınamıyordu.

ŞİŞLİ GAZETESİ SÜREKLİ UYARMIŞTI

Şişli Gazetesi olarak sürekli dile getirdiğimiz bu ittifak o zamanlar anlaşılamamıştı. Böylesine kavgalardan sonra böylesi bir ittifakın olamayacağı düşünülüyordu. Ama süreç ilerledikçe yaşanılan birçok olay da olunca bu anlaşılmaya başladı.

ARTIK YOL AYRIMINA GELİNDİ

Sarıgül’ün bu itirafının arkasında yaklaşan yerel seçimlerde yol ayırımına gelinmesi ve artık birçok ismin kendisi tarafında yer alma zamanının gelmesi nedeniyle yapılan bir hamle olarak nitelendiriliyor.

SARIGÜL’ÜN TÜM MUHALİFLERİ SAF DIŞI EDİLDİ

Öyleki; Hayri İnönü’nün Şişli dışından getirdiği başarılı olabilecek ne kadar isim varsa, buna İnönü’nün en yakınları da dahil olmak üzere ve Mustafa Sarıgül’ün ne kadar muhalifi varsa yine onlar da Hayri İnönü tarafından uzaklaştırılması o zamanlar anlaşılamamıştı.

İşte Şişli Belediyesi’nde yaşanılan birçok kilit olayların arkasındaki isim Selahattin Engez olmuştur.

İNÖNÜ VE SARIGÜL DELEGE SEÇİMLERİNDE DE İTTİFAK YAPTI

İnönü ile Sarıgül arasında yaşanılan ittifakın anlaşılmaya başladığı en bariz olayı ise Şişli İlçe Delege seçimleridir. Bu ittifakın ve olayların baş aktörü de yine Selahattin Engez olmuştur.

Son olarak CHP İlçe Delege seçimlerinde tüm delegelerin şahit olduğu bir süreç yaşanmıştı. Hayri İnönü belediyenin tüm imkanlarını Mustafa Sarıgül’ün desteklediği ekibe sunmuştu. İnönü ise Mustafa Sarıgül’ün muhalif ekibine ben tarafsız olacağım demişti. Muhalif gurup delegelerin arandığını ve belediye imkanlarının sunulduğunu söylemeleri ve ispat etmeleri üzerine de İnönü inkar etmişti ve Sarıgül’ün muhalif ekibi ile ilişkilerini tamamen kesmişti.

Şişli Merkez Mahallesi delege seçimlerinde bu ittifak net olarak ispatlanmıştır. Bu mahallede Sarıgül'ün en yakın isimleri ve İnönü ile hareket eden isimler aynı listede birleşmişlerdir.

İl delege listesinde ise bu ittifak tamamen ayyuka çıkmıştır. Delegelerin yarısı Sarıgül'ün yakın ekibi yarısı da İnönü ile birlikte hareket eden isimler yer almıştır.

Şişli Gazetesi olarak önümüzdeki günlerde bu itifak ile ilgili daha birçok belge ve bilgileri yayınlayacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.