SARIGÜL HERKESI ŞAŞIRTACAK

SARIGÜL HERKESI ŞAŞIRTACAK

Şişli Gazetesi sahibi Mehmet Tekin, Mustafa Sarıgül’ün liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Hareketi’nin Şişli İlçe Başkan’ı ve Mustafa Sarıgül’e en yakın isimlerden biri olan Yavuz Meriç ile Mustafa Sarıgül ile ilgili özel bir söyl

Yavuz Bey neden Sarıgül?

Öncelikle Mustafa Sarıgül, konjonktür ve halkın talebine göre hareket eden, Türkiye’de ki ender siyasetçilerden biridir.

Sarıgül neden parti kurmadı?

Bundan yaklaşık bir seneyi aşkın bir süre önce konjonktür  Sol’da ki birleşme ve Türkiye’de oluşan olumlu hava ile Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde bir hareketlilik kazandı. Biz o günkü şartlarda Mustafa Sarıgül’ün önderliğinde TDH ekibi olarak hatırı sayılır bir pozisyon kazanmıştık. Bakın altını çizerek söylüyorum bu pozisyon TDH’nin partileşmeden yakaladığı bir trenddi.

Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi doğru bir karar mıydı?

Sözümün başında ifade ettiğim gibi Sarıgül halktaki bu beklentiye göre Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde ki CHP’yi bölmemek ve amaca ulaşarak başarılı olunması için büyük bir fedakarlık üstlenerek biz ekibini ve kendisi şahsını bu yönelmeye destek olmak kararını aldı ve kamuoyu ile de paylaşmıştı hatırlarsınız. Şayet biz bu hareketi sürdürmüş olsaydık bugün CHP’nin başarısız hatta bazı gönül veren destekçileri tarafından hayal kırıklığı olarak değerlendirilen yüzde 26’lık sonuç bile mümkün olmayacaktı.

Sarıgül ne yapacak?

Neticede olan oldu ve Sarıgül ekibi bizler bölen taraf olmadık. Fakat bugün görüyoruz ki tüm şartlar olgunlaştı ve halk Sarıgül’ü tekrar görmek istiyor. Varsayım üzerine konuşmuyorum. Yapılan ve kamuoyu ile paylaşılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki, öncelikle mevcut belediye başkanlığında Türkiye’de bakın İstanbul demiyorum Türkiye’de en başarılı belediye başkanı olarak algılanmakta.

Şişli’de devam mı edecek?

Bazı kanaat önderleri tarafından yapılan değerlendirmelere göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı halkta beklenti halinde. Bu iki ihtimal Belediye Başkanı olarak devam etmesi halinde söz konusu gündeme gelecek pozisyonlar.

CHP başarılı mı?

Ancak unutulmamalıdır ki Mustafa Sarıgül halk tarafından belediye başkanı olduğu halde lider olarak algılanmakta ve Türkiye’de en beğenilen ikinci veya üçünce liderdir. Bu da başka görüşlere göre CHP’nin aldığı bu başarısız sonuç ve değişim beklentisi akıllara bizim liderimiz Mustafa Sarıgül’ü getirmekte. 

Yani Sarıgül CHP’nin başına mı geçecek?

Nitekim Türk kamuoyu bunu bugünlerde sizin de bildiğiniz üzere tartışmakta. Başka bir görüşe göre TDH’nin durdurulan sürecini tamamlayarak tekrar başlanması isteği gündemde.

Yavuz Bey siz her yolu Sarıgül’e çıkarttınız?

Yani bakınız ben size farklı görüşler ve beklentileri aktardım.

Bunların hepsini bir araya getirdiğimizde, ne mutluyuz ki ve hatta herkese nasip olmayacak olumlu ve başarılı bir liderden söz ediyoruz. Bu da bize bir sürü pozisyon için yakıştırma yapmamıza neden oluyor.

Bu saydıklarınızdan hangisi daha yakın?

Benim tanıdığım kadarıyla Sayın Mustafa Sarıgül tahmin ediyorum başta söylediğimiz gibi halk için siyaset yapan ve halkın beklentisine göre hareket eden bir anlayış ile önümüzdeki süreç itibarıyla şekil alacaktır. Bu Şişli olabilir. Bu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı olabilir. Bu TDH Genel Başkanlığı veya Başka bir partinin Genel Başkanlığı olabilir. 

Anlamadım! bir başka siyasi parti derken?

Bana göre ve halka göre şartlar her pozisyon için uygundur. 

Sarıgülsüz bir siyaset düşünemiyorsunuz?

Kararı vermek hiç kolay olmadığı gibi halkın en yoğun şekilde hangi pozisyonu istediğini tespit etmek ve buna göre Sayın Mustafa Sarıgül’ün alacağı kararı hepimiz önümüzdeki süreçte göreceğiz. Ben liderime ve ekibine güveniyorum. 

Sarıgül’ün eleştirebiliyor musunuz?

Bugüne kadar halkı okuyarak doğru kararlar aldı. Bugünden sonra da doğru kararı alacağından şüphe duymuyorum. Ancak size son olarak şunu söyleyebilirim. Önümüzde süreçte herkesin şaşıracağı ve mutlu olacağı gelişmeler yaşanacak…

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.