Sarıgül Hakim Karşısında...

Sarıgül Hakim Karşısında...

Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül hakkında Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü’yü tehdit ettiği iddiasıyla açılan dava görülmesine başlandı...

Başkanı Mustafa Sarıgül  mahkemeye avukatıyla birlikte katıldı. Duruşmaya katılmayan sanık Emir Sarıgül ile şikayetçiler Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü’yü ise avukatları temsil etti. İddianamenin okunmasının ardından Mustafa Sarıgül’ün savunmasına geçildi. Mustafa Sarıgül, soruşturma aşamasında sayfalarca ifade vererek her şeyi anlattığını belirtti.
 
m_sarigul.jpg
 
Dava İstanbul 44’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde başladı. Sanık durumunda ki, Şişli eski Belediye Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Sarıgül, “Tüm duruşma sürelerince burada bulunacağım. Sizin sorularınıza tüm samimiyetimle cevap vereceğim. Müştekiler geldiğinde benim de onlara sorularım olacak. Bu davanın içeriği hakkında bir tek kelime bile söylemek istemiyorum. Sadece şunu ifade etmek istiyorum. Biz bu iftiradan da alnımızın akıyla çıkacağız. Bundan zerre kadar kuşkum yoktur. Hak doğrunun yanındadır. Doğru ve haklı olduğumuzu tüm kamuoyu biliyor. Ben yüce yargıya güveniyorum, bize yapılan haksızlığı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” ifadelerini kullandı.
 
emir-sarigul-hayri-inonu.jpg
Hayri ve Nazlı İnönü’nün avukatı ise davaya katılma talebinde bulundu. Mahkemenin katılma talebine ilişkin diyeceklerini sorduğu Mustafa Sarıgül, “Gelsinler, hepsi gelsin” yanıtını verdi.
Sarıgül, hakimin karar yazdığı sırada tekrar söz isteyerek, “Bu konu tamamen kamuoyunda siyasi geleceğimi yıpratmaya yönelik içi boş bir davadır” dedi. Mahkeme, müşteki ve sanık Emir Sarıgül’ün ifadesinin alınmadığı gerekçesiyle duruşmayı başka bir tarihe erteledi.
 
nazli-inonu.jpg
 
NELER OLMUŞTU? HATIRLAYALIM
Tehdit tartışmaları daha önce de bizzat Hayri İnönü tarafından dile getirilmiş, açıklamasında “Şu an için tehdit edilmediğini” belirterek, daha önce tehdit gördüğünü ima etmişti. Hayri İnönü'nün eşi Doç. Dr. Nazlı İnönü ise bu iddiaları çok açık ifadelerle dile getirmişti. Nazlı İnönü, yaşanan sorunlar nedeniyle Mustafa Sarıgül’ü, o dönem evlenen oğlunun düğününe davet etmediklerini de söylemişti. “Çağırmadık çünkü bize büyük zor ve kötü anlar yaşattı. Üstelik oğullarımı ölümle tehdit etti” diye konuşmuştu. İnönü ayrıca eşine istifa etmesi için her taraftan büyük baskı olduğunu da dile getirmişti.
 
inonu-sarigul-001.jpg
Nazlı İnönü "eşim belediyede bazı atamalar ve değişiklikler yaptı" bu nedenlerle Sarıgül'ün, "750 bin dolara mafyadan adam tuttum" - "Nazlı Hoca’yı aldırıyorum şimdi’ gibi tehditler ettiğini iddia etmişti.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.