Sarıgül gelmeden CHP'yi ikiye böldü

Sarıgül gelmeden CHP'yi ikiye böldü

Mustafa Sarıgül'ün, CHP'nin İstanbul için aday olma ihtimali partiyi ikiye böldü... Deniz Baykal, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na, 'Ne yapmaya çalışıyorsunuz. Parti zarar görür' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak geçen Mustafa Sarıgül'e partiye dönmesi için yaptığı açık çağrı kulisleri hareketlendirdi. Sarıgül'ün Eylül ayı ortalarında partiye dönmek üzere başvuru yapacağı iddia edildi. Kulislerde özellikle CHPeski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Sarıgül'ün dönüş hazırlığından rahatsız olduğuna dikkat çekildi. 

BAYKAL RAHATSIZLIĞINI DİLE GETİRDİ
Baykal'ın geçen hafta sonu Kuşadası'nda yapılan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız'ın düğününde birlikte nikah şahitliği yaptığı Kılıçdaroğlu'nu Sarıgül konusunda uyardığı belirtildi. Kılıçdaroğlu ile aynı masada oturan Baykal'ın, 2005'te ihraç ettiği Sarıgül'ün CHP'ye dönmesi ve İstanbul'dan aday gösterilmesine yönelik haberleri hatırlatarak rahatsızlığını dile getirdiği öğrenildi.

2005 YILINDA İHRAÇ EDİLDİ
Baykal'ın Kılıçdaroğlu'na "Ne yapmaya çalışıyorsunuz, partinin başına nasıl bir bela sardığınızı görmüyor musunuz?" diyerek uyarıda bulunduğu ifade edildi. Kılıçdaroğlu'nun ise Baykal'ın tepkisini dinlediği ve "Benim sessizliğimin ne anlama geldiğini en iyi siz bilirsiniz" demekle yetindiği belirtildi. Sarıgül, 29 Ocak 2005'te, CHP Kurultayı'nda Baykal'a karşı aday olmuştu. Olaylı kurultayın ardından da 24 Mart 2005'te, CHP'den ihraç edilmişti.

GÜRSEL TEKİN'DE RAHATSIZ
Sarıgül'ün CHP ile anılması, İstanbul için adaylık planı yapan genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin ve Haluk Koç'un da tepkisine yol açtığı kaydedildi. Hem Koç hem de Gürsel Tekin'in bu konudaki rahatsızlıklarını parti içinde dillendirdikleri belirtildi



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.