Sanayinin ahengi bozuldu

Sanayinin ahengi bozuldu

Atatürk Oto Sanayi sitesi esnaflarıyla sanayinin sorunlarını konuştuk.

Sanayinin ahengi bozuldu. Bakkalların durumuna düştük. Bu gidişle sanayiyi kaldırırlar. Sonuçta planları yaparken kaldırmaktan beter ediyorlar. Özellikle servise yönlendiriyorlar. Servisler bizim yerimizi alamazlar. Yetkili servislerin hükümetin bir politikası olduğunu düşünüyorum. Sıfır araba için servisçi yedek parça satıyor.

ESAS SORUN YÖNETİM

Örneğin ikinci model arabayı da yapıyor. Bize bir şey kalmıyor. Eskiden garantili olan arabasını götürtürdü, olmayan bize getirirdi. Esas sorun yönetim. Önceden sorunları dile getirmeye ihtiyaç duyulmuyordu.

SORUNLARIMIZI YANSITIYORSUNUZ

Ama şu ortamda gelip sorunlarımızı yansıtıyorsunuz. Bu sorunları kim doğuruyor. Eskiden buralar iş kaynıyordu.

Bir kere eğitimi 8 sene yapanlar bu memlekete hainlik yapmıştır. Çünkü 8 senelik bir eğitim gören çocuğu burada eğitmemiz mümkün olmuyor. Yaş ilerlemiş oluyor ve burada hiçbir şey öğretemiyoruz. 4 sene eğitim olması lazım. Bu memleket için bir çivi çakana bile saygı duyuyorum ama ben okudum, çalışmayacağım, bir şey yapmayacağım diyene hiç saygı duymuyorum. Sırf eğitimle bu iş çözülmez. Çocuğa hem okuyacaksın hem çalışacaksın diyeceksin ki hem usta yetişsin hem de bu işin çözümü bulunsun. Eğitimi algılayabilene verirsin. Dolduruyorsun bir sürü insan ama hiç üretim yok.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.