Sanayide kaç kişi çalışıyor

Sanayide kaç kişi çalışıyor

Atatürk Oto Sanayi Sitesi esnafı kendileriyle ilgilenen, sıkıntılarını dinleyen birilerini bulamamaktan dertliler.

Saffet Küçükaslan - Gürcan Oto Kaporta

Şehir içinde ki otomobil sektörünün hala devam etmesinden sıkıntı duyuyoruz. Atatürk Oto Sanayi olarak hiçbir avantajından istifade edemedik. Bazı girmeyen araçların bize gelmesi oldu. Geriye kalan hiçbir şeyden istifade edemedik. Şehir içinde ki servislerin bir an önce sanayiye dönmesini veya yönlendirilmesini istiyoruz.

BELEDİYE HİZMETLERİ AKSIYOR

Şişli Belediyesi’nin hizmetleri bize geç dönüyor. Yollarımıza bakılmıyor, sanayi girişinde otopark sorunu yaşıyoruz. Bireysel sıkıntımız ise işsizlik.

BİZ HER İŞİ YAPIYORUZ

Oto sanayi sitesinin yarısından fazlası kiracıdır. Kimisi taksi, dolmuş şoförü oldu, patates, soğan satan, arıcılık yapan dükkân sahipleri var. Biz her işi yapıyoruz. Bireysel sıkıntı bundan kaynaklanıyor. Dükkânı kiraya versek, o kiramızı alamıyoruz. Kendimiz işletmesini yapsak, giderleri karşılayamıyoruz.

SORUNLARIMIZLA İLGİLENEN YOK

Sorunlarımızla ilgilenen yok. 2008 yılında Eksperler Odası ile bir fiyat tespiti yapalım dedik. Aksi takdirde sigorta şirketleri bizim her işimizi yapıyor. Sigortacılığın yanı sıra parçacılık yapıyor, hurdaları dahi bize bırakmıyor hurdacılık yapıyor. Parçalarda, işçilikte anlaşma yaptığınız zaman, bana iş yaptığınız zaman işçilikten yüzde 15 ıskonto isterim diyor. Fiyat tespitini biz yapamıyoruz. Odamızda bu talebimize cevap vermedi. 2000 yılında Ankara Ticaret Odası bir çalışma yapmış ve eksperler hala o listeyi baz alıyor. İstanbul Odası olarak ya da Esnaf Sanatkârlar Odası olarak hiçbir çalışma yapmamış. Sen bana yüz bin lira parça başı boya veriyorsun ama bunu nerden buluyorsun da veriyorsun diyen bir odamız, yönetimimiz yok. Emekli olacaksanız, borcunuz varsa mesaj gelir. Karşılığında ne yaptıklarını sorarsanız hiçbir şey yok. Esnafın korunacak, tutunacak bir dalı yok. Kendi kendine dükkân açar, kendin kendine çalışır, kendi kendine ölür.

ESNAFI HIRSIZ ETTİLER

Esnafı hırsız eden sigorta şirketi ve yöneticilerdir. Yaptığı işe göz yumarsan hırsız dersin. Teşvik eden sizsiniz. Bana yüzde 15’ten iş yap dersen, adamı hırsızlığa sevk edersin. Bilerek kimseye haksızlık yapılmaz. Yapmam, kirde atmam.

KAPALI KAPILAR ARKASINDAYIZ

Kooperatif bizden 60 lira aidat istedi. Bütçeyi de görmediğim için oylamayacağım dedim. 30 lira olmasına karar verdik. Bunun yanında kötü insan biz oluyoruz. Tamam da, bana kaç kişinin çalıştığının envanterini ver. Yetmiyorsa bana detaylı bilgi verdiğinde belki 60 lira yetmez 80 lira verelim diyeceğim. Hep böyle kapalı kapılar arkasındayız. Bu ülkede bu hale gelir, bizde bu hale geliriz. Her gün sevdiğin arkadaşının yüzüne de bakamazsın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.