Saç, deri ve tırnak sağlığında B7 vitamini

Saç, deri ve tırnak sağlığında B7 vitamini

B7 vitamini eksikliği saç, deri ve tırnak sağlığınızı bozabilir. Güzellik vitamini olarak da adlandırılan B7 vitamini eksikliği son zamanlarda özellikle kadınların kâbusu haline geldi.

B7 vitamini eksikliği saç, deri ve tırnak sağlığınızı bozabilir. Güzellik vitamini olarak adlandırılan B7 vitamini eksikliği son zamanlarda özellikle kadınların kâbusu hale geldi.


Son zamanlarda herkesin dilinde olan B7 vitamini B grubundan suda çözünebilen bir vitamin türüdür. Doktor tavsiyesiyle kullanılması gereken bu vitamin türü yiyeceklerden alınabilmekte ancak yine de eksiklik olduğu takdirde dışarıdan takviyesi yapılmaktadır.


B7 vitamininin bir diğer adı da güzellik vitaminidir. Bu şekilde isimlendirilmiş olmasının nedeni de saç, deri ve tırnak sağlığında önemli bir rol oynuyor olmasıdır. B7 vitamini eksikliği olan kişilerde saçlar kırılgan ve hassas olur. Ciddi saç dökülmesi vardır.  Saç kalitesinde bozulma söz konusudur. Saçlar şekil almaz. Çok kolay yıpranır. Uçları kurur ve hızla dökülür. B7 vitamini eksikliği olan kişilerin tırnakları çabuk kırılır, uzamaz ve rengi solgundur. Deride kuruluk ve pul pul döküntü görülür.


Eğer saç, deri ve tırnak rahatsızlıkları yaşıyorsanız hemen bir cildiye hekimine başvurun. Sizde de B7 vitamini eksikliği olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.