Rock’n kokain!

Rock’n kokain!

Türkiye'nin en büyük açık hava müzik etkinliği Rock'n Coke'ta, üniversiteli 17 genç uyuşturucu bulundurmak suçundan gözaltına alındı

İSTANBUL İl Jandarma ekipleri Hezarfen Havaalanı'nda 31 Ağustos -2 Eylül tarihleri arasında yapılan büyük festival için güvenlik alarmına geçti. 340 jandarmanın görev yaptığı etkinlik alanında, X-Ray cihazından el dedektörlerine kadar gençler pek çok yöntemle sıkı kontrolden geçirildi.

Uzman köpeklerin de devreye sokulduğu çalışmalar sonucunda ilk iki günde üniversiteli 17 genç çeşitli miktarlarda esrar, kenevir, esrarlı sigara ve uyuşturucu içmekte kullanılan aparatlarla yakalandı. Konser alanının bulunduğu Büyükçekmece Adliyesi'ndeki nöbetçi savcılığa çıkarılan gençler 'adresleri belli olduğu için' tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlılar hakkında hapis istemiyle dava açılabilir.

İçmenin cezası 1 yıl

YASAYA göre 450 grama kadar uyuşturucu bulunduranlar taşıyıcılık, 450 gramdan fazla bulunduranlar satıcılık suçundan yargılanıyor. Yargıtay 10. Ceza Dairesi geçen ay uyuşturucu kullanma eyleminin, uyuşturucu bulundurma suçunun bir kanıtı olduğu gerekçesiyle cezalandırılması gerektiğine hükmetmişti. Buna göre içici olduğu gerekçesiyle serbest bırakılanlar artık 'taşıyıcı' olarak bir yıla kadar hapisle yargılanacak. Kokain aleminde yakalanan oyuncu Seda Akman hakkında da 10 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. Geçen yılki festivalde uyuşturucudan gözaltına alınan 31 kişi ise serbest bırakılmıştı.

55 bin izleyici 7 bin görevli

BU yıl 5'incisi düzenlenen Rock'n Coke şimdiye kadar çeşitli ülkelerden 79 yabancı, 56 yerli grup olmak üzere 500'den fazla müzisyeni ağırladı. Alternatif Rock'un Türkiye ve dünyadaki parlak yıldızlarını izleyiciyle buluşturan Rock'n Coke İstanbul'da bugüne kadar sahne alan gruplar arasında Pet Shop Boys, Iggy & the Stooges, The Cure, Simple Minds, The Cardigans, 50 Cents, The Rasmus, Korn, The Offspring gibi devler bulunuyor. Festival günümüzde 55 bin izleyiciyi ağırlayan, 10 bin kişinin kamp yaptığı, 7 bin kişinin görev aldığı Türkiye'nin en büyük açık hava müzik etkinliği konumunda.

Özkan Tamirak- Mesut Er/Star




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.