Resim-Heykel Sempozyumu

Resim-Heykel Sempozyumu

Ege medeniyetlerinin tanığı olan kültür dokusu içinde çağdaş sanatçılar Aspat Resim ve Heykel Sempozyumu'nda bir araya geldiler.

Bodrum’un sanat ve kültür merkezi Aspat’ı beş yıldır gelenekselleşen Uluslararası Resim ve Taş Heykel Sempozyumuna bir yenisini kazandırdı.

Heykel Sanatçıları 22 Temmuz - 11 Ağustos ve Resim sanatçıları 27 Temmuz -11 Ağustos tarihleri arasında Termera Resort- Aspat Solida Beach’de bir atölye ortamında sanat yapıtlarını topluma sundular.




2003 yılında ilki yapılan ve beşinci yılını dolduran bu etkinlik Bodrum’un en önemli çağdaş sanat etkinli olarak yaşanıyor ve Aspat’ı Açık Hava Heykel ve Resim Müzesi’ne dönüştürüyor. Sempozyuma katılan sanatçıların ürettiği yapıtlar bu müzenin her yıl gelişip büyümesini sağlıyor.


Her yıl 6 heykeltıraş ve 6 ressamın katılımıyla gerçekleşen çalışmalar beşinci yılına ulaşırken bu süreç içinde gerçekleşen etkinliklerde yapılan 30 heykel ve 60 resim Aspat Çağdaş Sanat Müzesinin sanat yapıtlarını oluşturuyor.


Türk resim sanatının ünlü ustaları ve farklı ülkelerden gelen sanatçıların ortak bir atölye ortamında buluşmaları bu etkinliğe Uluslararası bir boyut kazandırmanın yanısıra sanatın ortak duyarlığının yarattığı evrensel dilin göstergelerini de bünyesinde topluyor.


Halkın izlenimine açık bir ortamda yaratılan yapıtlar, Ege’nin mavi sularının kıyısına çağdaş sanatın kalıcı izlerini kazandırıyor.




22 Temmuz- 11 Ağustos 2007 tarihleri arasındaki süreci kapsıyacak olan 5. Uluslararası Taş Heykel ve Resim Sempozyumuna Heykel dalında Azade Köker, Meriç Hızal, Remzi Savaş, Osman Dinç, Yoshimi Hashimoto, Susannne Specht katılırken, resim dalında da Hüsamettin Koçan, Halil Akdeniz, Nadide Akdeniz, Zekai Ormancı, Veysel Günay, Zefer Gençaydın yer aldı.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.