Redüksiyon Tipleri Hakkında Detaylı Bilgilendirme

Redüksiyon Tipleri Hakkında Detaylı Bilgilendirme

Redüksiyon Tipleri Hakkında Detaylı Bilgilendirme

 

Boyutları birbirinden farklı olan iki boruyu birbirine bağlamak amacıyla kullanılmakta olan redüksiyon hakkında bütün bilgiler detayda. Redüksiyon nedir? Redüksiyon çeşitleri nelerdir? Paslanmaz boru ve redüksiyon ilişkisi vs. gibi bilinmesi gereken bütün detaylar ve sorulara cevaplar verilmiştir. İşte tüm detaylar…

Boyutsal açıdan bakıldığından birbirinden çok küçük boyutlarda bile farklı olan boruların birbirine bağlanması amacıyla kullanılan redüksiyon, bir nevi kaynak amaçlıdır. Genel olarak her alanda kullanılabilmesi ve uzun ömürlü olabilmesi adına paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir ve üretilenlerin bir kısmı büyük borulara uyacak şekilde bir kısmı ise küçük borulara uyacak boyutlarda üretilmektedir. Yani kaynak amacıyla kullanılan redüksiyon kendi içinde de hem kullanım alanına hem de kullanılacak olan boyutlara göre çeşitlenmektedir. Paslanmaz fittings olarak da anılan redüksiyon boru hatlarının da sürekli ve devamlı olması sağlanarak boruların kullanım amacından faydalanılabilmiş olur. Bu borular, genellikle büyük ve küçük borunun boyutlarının ortalaması alınarak üretilmektedir. Verilen standartlar dışına çıkılmıyor ki redüksiyon kaynak görevini görebilmiş olsun.

Redüksiyon borular, sistemlerde kullanıldığında herhangi bir kesinti oluşmaz ve böylelikle içinde ilerleyecek olan sıvının ilerleyişinde herhangi bir aksama olmadan, hızında yavaşlama yaşanmadan ilerleme devam eder. Redüksiyon borulardan en çok kullanılan tipi konsantrik ve eksantrik redüksiyon tipleridir. Bunun nedeni ise hem altın hem de üstün aynı seviyede kalmasının sağlanıyor olmasıdır. Peki ya da redüksiyon boru çeşitleri nelerdir?

Redüksiyon Çeşitleri Neler?

Genelde redüksiyon boruların uzun ömürlü olması ve herhangi bir dış etken meydana geldiğinde etkilenmemesi adına paslanmaz redüksiyon kullanılmaktadır. Ancak paslanmaz çelik ile üretilen redüksiyonlar da kendi içinde kategorilere ayrılmaktadır. Çeşitlenmeler de kullanım alanına göre gerçekleşmektedir ve her kullanım alanında farklı bir çeşidine başvurulur.

  1. Eksantrik Redüksiyon

    Paslanmaz çelik kullanılarak üretimi sağlanan paslanmaz redüksiyon çeşitlerinden birisi de eksantrik redüksiyondur. Paslanmaz bağlantı elemanları arasında adı geçen bu tip, boruların birbirine bağlanmasını ve uzun ömürlü olarak görevini yerine getirmesini sağlamaktadır. Genelde standart boyutlarda üretilmekte ve kullanılacak olduğu yere göre bir tarafı daha geniş bir tarafı daha dar olarak üretilmektedir. Bu boru tipi ile ses ve titreşim azaltılmakta ve bir tarafının düz olması sayesinde de türbülans oluşumu önlenmektedir.

  1. Konsantrik Redüksiyon

    En sık kullanılan redüksiyon tipidir konsantrik redüksiyon. Diğer türler gibi daralarak ilerler fakat daralma her bölgede eşit miktarda değildir. Kullanım alanına bakıldığında aslında eksantrik olanla aynı yerde kullanılabilir. Fakat türbülans konusu devreye girince farklılıklar meydana gelecektir. Bu sebeple de istekler doğrultusunda siparişler alınmaktadır.

    Eğer sizler de sistemlerinizde kullanmak üzere redüksiyon boyu veya kaynak malzemeleri gibi bağlantı elemanları istiyorsanız, onlara ihtiyacınız varsa, alanında uzman olan ve her çeşidi kaliteli üretmesi ile çok tercih edilen Borşen ile iletişime geçebilirsiniz. Böylece hem konu hakkında hem de malzemelerin kullanıldıkları yerler ve özellikleri hakkında daha detaylı bilgiler alabilirsiniz. Bütün bağlantı elemanlarının çelikleri vardır ki böylece de her birinin daha uzun ömürlü ve daha dayanıklı olması sağlanmaktadır. Kullanılacak olan alanlarda herhangi bir dış etkene karşı kendini koruyabilmesi, paslanma karşı olması, korozyondan etkilenmemesi ile çelik olan malzemeler ile daha uzun süreli etki görebilecek ve sağlam yapılar meydana getirebileceksiniz. Web sitesini ziyaret ederek bu konular hakkında çok daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca isterseniz istediğiniz, gerekli olan ürünlerin de siparişlerini verebilir ve neler gerektiğine dair fikre de sahip olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.