Ramazan iftarından korkunç rant

Ramazan iftarından korkunç rant

Sarıgül’ün; on bir ayın sultanı ve İslam aleminin en önemli aylarından olan Ramazan Ayı’ndaki iftar yemeklerinden yıllardır korkunç bir rant elde ettiğini belgeleriyle açıklıyoruz.

Şişli’de Ramazan iftarlarından yılda 9,5 trilyonluk büyük bir rant elde ediliyor. Bu rantın da nasıl ve kimler aracılığı ile elde edildiğinin hikayesi de bir o kadar ilginç. Önümüzdeki günlerde de 2014 yılının Ramazan iftar ihalesi düzenlenecek. Bu yılda bu korkunç rantın devam edip etmeyeceği de merak konusu oldu.   

SIRA EMİR SARIGÜL’DE

Yıllardır baba Mustafa Sarıgül’ün yürüttüğü bu rant organizasyonuna Emir Sarıgül’ün devam edip etmeyeceği, Haziran Ayı’nın 23’nde, saat 14.00’te yapılacak ihaleyle ortaya çıkacak.

ORGANİZASYON FİRMASINA YEMEK İHALESİ

Şişli’de yapılan tüm Ramazan iftarlarını yemek firmasından ziyade yıllardır bir organizasyon firmasının almasının altında çok büyük rantın yattığının bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Ayrıca bu firmanın 2013 yılında Şişli Belediyesi’nden birbirinden çok farklı, eski parayla toplam 21,5 trilyonluk ihale alması da dikkat çekici.

Bu da büyük rant ihalelerinin A 46 organizasyon firmasına ihaleyi almasından ziyade adeta birileri tarafında bu ihalelerin verildiğinin kesinleşmesi anlamına geliyor. Buna bir de aynı şartlardaki ihalelerin diğer belediyelerdeki ihalelerden çok daha fahiş fiyatlar olması da rantın ispatı oluyor.

RANTA AÇIK TÜM İHALELER AYNI FİRMAYA

Yaptığımız araştırmalarda, A 46 firmasının başka hiçbir belediyeye de iş yapmadığı ortaya çıktı. Buna rağmen bu firma yıllardır Şişli Belediyesi’nin tüm büyük, birbirinden farklı işlevi olan ve ranta açık ihalelerin verilmesi tereddütlerin artmasına neden olmuştu.

A 46 firmasının Şişli Belediyesi’nden 2013 yılındaki toplam aldığı ihalelerin 21,5 trilyon olması tüm gerçekleri ortaya koyuyor. Buna bir de firmanın iştigal konusuyla hiçbir alakası olmayan, Ramazan İftarı ihalesini de almış olması büyük bir rantın olduğunun göstergesi oldu. 

RAMAZAN İFTARLARI YILLARDIR AYNI FİRMAYA

Şişli Belediyesi’ndeki tüm önemli ve birbirinden çok farklı ihaleleri alan A 46 firmasının yine tüm Ramazan iftar ihaleleri de üstelik fahiş fiyatlara aldığı ortaya çıkmasıyla Şişli Belediyesi’nde ki rant gün yüzüne çıkmış oldu.

Bu firmaya, Ramazan iftarı için eski parayla; 2013 yılında 9.5 trilyon, 2012 yılında 7,8 trilyon, 2011 yılında da 1,9 trilyonluk ihaleler verilmiş. Ayrıca bu tutarlarda başka hiçbir belediyede bir ikinci ihale örneğinin olmayışı da tamamen rantı ortaya koyuyor.  

FATİH 1,5 TRİLYON İKEN ŞİŞLİ 9,5 TRİLYON

Ramazan iftarlarında yaşanan rantın ne kadar büyük olduğunun en büyük ispatı olarak Şişli Belediyesi’nden çok daha büyük olan Fatih Belediyesi’nin iftar ihalelerinin karşılaştırılmasıyla daha net olarak ortaya çıkıyor.

57 mahallesi olan Fatih Belediyesi 1 trilyon 350 milyar harcarken, 28 Mahallesi bulunan Şişli Belediyesi’nin 9,5 trilyon harcaması rantın ulaştığı boyutları gün yüzüne çıkartıyor.



ŞİŞLİ 20 BİN, FATİH İSE 168 BİN KİŞİYE YEMEK VERDİ

2013 yılında Ramazan iftarlarında; Şişli Belediyesi’nin, 2013/60964 ihale kayıt no ile, 9,5 trilyonluk bütçe karşılığında, 20 sokakta toplam 20 bin kişiye yemek verdi.  Fatih Belediyesi ise, 2013/60249 ihale kayıt no ile, 1 trilyon 350 milyar bütçe karşılığında, 28 mahallede toplam 168 bin kişiye yemek verdi.

Bu rakamlar da, Şişli Belediyesi’nin Ramazan iftarlarından ne kadar büyük rant elde ettiğini net olarak ortaya koyuyor.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ ETİ DE KISMIŞ

Belediyelerin teknik şartnamelerini incelediğimiz zaman orada da ciddi anlamda tezatlıkların olduğu görülüyor.  Şişli Belediyesi’nin teknik şartnamesinde yemeklerdeki et oranlarını da düşük tuttuğu görülüyor.

Bu kadar fiyat farkına rağmen Şişli Belediyesi’nin yemeklerdeki eti dahi düşük tutmasıyla aradaki farkın kimlerin midesine gittiği de merak konusu oldu.  






HAYRİ İNÖNÜ YİNE SESSİZ KALACAK MI?

Emir Sarıgül’ün babasının yolundan gitmesi halinde, 2014 Ramazan iftar ihalesinin de yine 11 trilyon gibi korkunç bir rakam olacağı düşünülüyor.

Bu gelişmeler karşısında Hayri İnönü’nün tutumunun ne olacağı da merak ediliyor. Daha önce Şişli’ye ait olmayan bir yerde, Mustafa Sarıgül’ün sahibi olduğu üniversite için yapıldığı iddia edilen, 23 trilyonluk bir ihaleye İnönü’nün müdahale etmesi beklenirken yine sessiz kalmasıyla da, bu ihalelere de müdahale etmeyeceği düşünülüyor.

AK PARTİ’Yİ DE GÖREVE DAVET EDİYORUZ 

Şişli Halkı’nın muhalefet yapma görevi verdiği ama hiçbir muhalefet yapmayan Ak Parti Meclis Üyeleri’nin görevlerini yapmalarını sağlamak için yeni ilçe başkanı Şeref Sezgin’i de göreve davet ediyoruz.

RANTIN ENGELLENMESİ İÇİN GEREKENLER YAPILMALI

Ak Parti Şişli’nin gerekiyorsa bu ihalelere farklı firmaların girmesini sağlayarak Şişli Halkı’nın paralarının çarçur edilmesini ve rant hesaplarının ortadan kaldırılmasını sağlanması bekleniyor. Ayrıca hukuki olarak ta hükümetin Şişli’deki temsilcisi olarak müfettişlerin harekete geçirilmesi de bekleniyor.

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

Çok önemli ihalelerin gerçekleşeceği Haziran ayında birçok ihalenin mahkemeye taşınacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Şişli Gazetesi olarak tüm ihaleleri takip ederek; muhalefetin, etkili ve yetkili makamların yapmadığını gazete olarak yaparak, Şişli’nin ve Şişlilinin paralarının çarçur edilmesini engelleyecek tüm hukuki yollara başvuracağız.





 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.