Proje'nin Hedefi 10 Bin Çocuk

Proje'nin Hedefi 10 Bin Çocuk

Akıllı Çocuk Sofrası, çocuklarla buluşmaya devam ediyor

Banvit'in 2008 yılında başlattığı "Akıllı Çocuk Sofrası" projesi, "Küçük Denge Dünyası" isimli tiyatro oyunuyla çocuklarla olan buluşmasına devam ediyor...

Proje kapsamında yürütülen "Küçük Denge Dünyası" isimli çocuk oyunu, bu eğitim yılı sonuna kadar İstanbul'da 10 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor. İ.B.B. Şehir Tiyatroları "Çocuk Tiyatroları Festivali"ne de kabul edilen "Küçük Denge Dünyası" oyunu şehir tiyatrolarında çocuklara, yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel hareketin önemine ilişkin mesajlar veriyor.

"Akıllı Çocuk Sofrası" projesi ile yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel hareketin önemi konusunda çocuklarda bir bilinç oluşturmayı hedefleyen ve bu proje ile 2011 yılında Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği'nden "En iyi sağlık uygulaması" 1.'lik ödülü alan Banvit, T.C. M.E.B. Ekol Drama Sanat Evi tarafından geliştirilen "Küçük Denge Dünyası" isimli tiyatro oyununu çocuklarla buluşturuyor.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün katılımıyla 5 Mart Salı günü, saat 10.30'da Şişli Kent Sineması'nda sergilenecek oyuna çeşitli okullardan gelecek 500 ilköğretim öğrencisinin de katılımı bekleniyor.

Banvit, son yıllarda özellikle çocuklar arasında yanlış beslenmeden dolayı artan obeziteye dikkat çekmek ve çocuklara doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmayı sağlamak üzere 2008 yılında başlattığı "Akıllı Çocuk Sofrası" projesi ile aktif eğitim dönemi sonunda 7 büyük kentimizde 1 milyonun üzerinde çocuğa ulaşmıştı.
Banvit, eğitimlerde verilen yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel hareketin önemine ilişkin mesajların, çocuklar tarafından daha kolay içselleştirilebilmesi için drama yönteminden de yararlanıyor. Bu doğrultuda, "Akıllı Çocuk Sofrası" kapsamında başlanan tiyatro oyunlarına, bu yıl uzun ve özverili bir çalışma sonucunda Ekol Drama Sanat Evi tarafından hazırlanıp, sahnelenen "Küçük Denge Dünyası" adlı tiyatro oyunu ile devam ediyor.

Konunun uzmanları tarafından pedagojik formasyonu yüksek bir çocuk oyunu olarak belirlenen "Küçük Denge Dünyası" isimli oyunun senaryosu Doç. Dr. Beliz Güçbilmez tarafından yazıldı. Yönetmenliğini ise Elif Ongan Tekçe'nin yaptığı oyun, Ekol Drama Sanat Evi oyuncuları tarafından sergileniyor.

Büyükçekmece Belediyesi, Gaziosmanpaşa Belediyesi, Koruncuk Vakfı, Beşiktaş Belediyesi Afife Jale, Şişli Belediyesi Kent, Özel MEF Okulları, Bilgi Koleji, sahnelerinde 3.500 çocukla buluşan ''Küçük Denge Dünyası'' yılsonuna kadar 15 günde bir Şişli Kent sahnesi, her hafta Afife Jale Sahnesi, 26 ve 27 Nisan Türkan Saylan Çocuk Festivali, 22 ve 25 Nisan İstanbul Çocuk Tiyatroları Festivali'nde sergilenecek.
"Akıllı Çocuk Sofrası" projesi, "Küçük Denge Dünyası" oyunu ile birçok belediyenin tiyatro sahnesinde çevre okulların çocukları ile buluşarak, bu eğitim yılı sonuna kadar İstanbul'da 10 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

İ.B.B. Şehir Tiyatroları "Çocuk Tiyatroları Festivali"ne de kabul edilen "Küçük Denge Dünyası" oyunu 22-25 Nisan 2013 tarihlerinde Kadıköy Haldun Taner Tiyatrosu'nda iki seans, Fatih Reşat Nuri Güntekin sahnesinde iki seans olmak üzere toplam dört kez sergilenecek

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.