Prof. Kural, Ortaklar'da çöp topladı

Prof. Kural, Ortaklar'da çöp topladı

İTÜ Maden Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, geri dönüşüm atıklarının ayrıştırılarak toplanması projesine destek amacıyla Ortaklar Caddesi'nde geri dönüşüm atıkları topladı.

Doğma büyüme Şişlili olan Prof. Dr. Kural, geri dönüşüme dikkati çekmek için Ortaklar Caddesi'ndeki ev ve iş yerlerinde geri dönüşüm atıklarını toplayan Şişli Belediyesi temizlik görevlilerine yardım etti. 

Kural, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tüketirken tükenen bir toplum ortaya çıktığını belirterek, "Yıllarca ikinci el giyindim. En ufak bir şeyi bile değerlendirmek isterim. Herkes bu bilinçte olsa, çok şeyi fark ettirebiliriz diye düşünüyorum" dedi. 

Geri dönüşümün ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu kaydeden Kural, "Pillerin ve bitkisel yağların ayrı toplanması lazım. Diğer geri dönüşüm malzemelerinin hepsini bir mavi torbada topluyoruz; nedir bunlar; kağıt, metal, plastik, ahşap, bunlar temiz bir şekilde bize ulaştırılırsa, bunlar gidiyor sınıflandırılıyor ve değerlendiriliyor. Hem bunun karşılığında bir ücret alınıyor. Bu medeniyettir, medeniyet ufak detaylardır zaten. Onun için herkesin buna sahip olması lazım" diye konuştu. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.