Pokerde İnce Taktikler

Pokerde İnce Taktikler

Poker esasında oynaması oldukça zevkli bir oyundur. Ancak öncelikle sabırlı olmayı bilmek ve iyi bir hafızaya sahip olmak gereklidir.

Poker esasında oynaması oldukça zevkli bir oyundur. Ancak öncelikle sabırlı olmayı bilmek ve iyi bir hafızaya sahip olmak gereklidir.

Kimi filmlerde geçen poker sahnelerinde oyunculardan birinin bir anda büyük paralar kazandığı ve oyunu bitirdiği görülür. Ancak böyle bir duruma varmak için kimi zaman 12 saatten fazla masada oturmak gerekir.

Pokerde kazanmak için öncelikle karşınızdaki oyuncuların karakterini ve oyun tarzlarını çözmeniz gerekmektedir. Kim elinde iyi kağıt varken gülümsüyor, kim eli kötüyse durmadan konuşuyor? Bunlar her daim masada size avantaj sağlayacak bilgilerdir. Şayet karşınızda usta oyuncular yoksa birkaç el içinde rakiplerinizin az çok oyun stillerini öğrenir ve ona göre oynamaya başlayabilirsiniz.

Yalnız bu öğrenme sürecinde sizin de nasıl oynadığınızın keşfedilmesi olasıdır. Onun için olabildiğince oyunda konuşmamak, kimi zaman kötü bir elde bile iyi el gelmiş gibi davranmak gerekebilir.

Şayet elinizde güzel bir deste varsa agresif oynamaktan çekinmeyin. Zira başka iyi bir desteyi bulmak oldukça zaman alabilir ve eliniz fark edilmesin diye az bir arttırmaya giderseniz kazancınız çok az olabilir. Öte yandan agresif oyunda masada en az bir oyuncu blöf yaptığınızı düşünebilir. Böylelikle iyi bir kazanç elde edebilirsiniz.

Poker oynamaya yeni başlayan biriyseniz kesinlikle ustaların oynadığı masalara gitmeyin. Burada oldukça hızlı para kaybeder ve oyun hakkında pek de bir şey öğrenemezsiniz. Pokerde pişmek uzun zaman ister. Onun için biraz sabırlı olmak gerekir.

Poker oynarken yapılan en büyük hatalardan biri de duygularınıza kapılmaktır. Bir saatte ancak kazandığınız 50 doları bir elde kaybederseniz ardından daha agresif oynamak isterseniz. Bu da sizin daha fazla kaybetmenize neden olur. O yüzden kaybettiğiniz zaman bunu sindirmeli ve aynı şekilde oynamaya devam edip agresif oyun şekillerinden kaçınmalısınız.

Bazen pokeri öğrenmenin ve kimi zaman da büyük paralar kazanmanın yolu bahis sitelerinde video poker oynamaktan geçer.Böylelikle tanımadığınız rakiplerle oynarken nasıl kazanacağınızı öğrenirsiniz. Ayrıca video poker oynarken yapığınız hataları şanssızlık bahanesi arkasına da saklayamazsınız. Video poker oynarken hangi kartları elinizde tutmanız, hangilerini bırakmanız gerektiğini de hızlıca öğrenirsiniz.

Tabii bunların dışında as’ın her zaman en değerli kart olmadığı, yüksek değerde ikili kart yapmanın kötü bir eli nasıl değiştireceği ve her oyun için ayrı bir strateji çizmenin gerekliliği video poker ile öğrenilir.

Normal pokere göre daha hızlı ilerleyen video poker ile iyi bir gününüzde iseniz gerçekten güzel para kazanabilirsiniz. Unutmadan video poker bazen slot olarak da oynanabilir. Böylece karşınızda tek bir kişi varmış gibi poker oynar ve kazanmaya çalışırsınız.

Pokerdeki en önemli noktalardan biri oynanan oyunun ne olduğudur. Çünkü her oynanan oyuna göre ayrı bir strateji belirlenmesi gerekir. Olur da her poker oyunu için aynı stratejiyi benimserseniz hiçbir oyunda kazanamazsınız. O yüzden ara ara farklı poker türleri denemek ve bunlara göre stratejiler belirlemek önemlidir.

Bir de potta yani masada dönen paranın miktarına bağlı olarak kimi zaman oyun değiştirmeniz gerekir. Şayet küçük miktarlarda da büyük miktarlarda da aynı oyunu oynarsanız bazen iyi bir eliniz olsa dahi istediğiniz tutarı kazanamazsınız.

Pokerdeki en önemli anlardan biri blöftür. Blöf kısaca eliniz kötü olduğu zaman rakiplerinize sanki iyi bir eliniz varmış izlenimi vermektir. Karşınızdaki oyuncuların sizi iyi tanımalarını engellemek için arada anlaşılacak blöfler yapmak iyidir. Böylelikle bazı oyuncular sizin kötü bir elde nasıl blöf yaptığınızı öğrendiklerini sanır. Bu tür oyuncuları iyi bir elde sanki blöf yapıyormuş izlenimi vererek kandırmak kolay olur. Ardından kötü bir el geldiğinde de aynı taktik ile kazanmak çocuk oyuncağı sayılır. Ama ara ara blöf yaptığınızın anlaşılmasına izin vermeniz gerektiğini hiçbir şekilde unutmamanız gerekmektedir.

Bir poker masasında en iyi konum “dealer” denen kartları dağıtan kişidir çünkü herkes dealer’dan önce hamlesini yapar. Böylece dealer herkesin nasıl bir oyun oynadığını, neler yaptığını görür. Olur da dealer’dan bir önceki konumda oturuyorsanız ve eliniz de oldukça iyi ise para arttırarak dealer’ın oyundan çekilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece dealer yerine son hamleyi yapacak kişi siz olursunuz. Yine de bu taktiği elinizin gerçekten kuvvetli olduğu bir zaman yapmak önemlidir.

Bazen pokere yeni başlayanlar oyunu iyi öğrenmek için büyük oyuncuların veya ustaların yanından ayrılmaz oysa bu çok kötü bir poker öğrenme yöntemidir. İyi poker oyuncuları yanlarında dolaşan kişilere hiçbir zaman bir şey öğretmez. İleride olası rakipleri gördükleri bu kişilerin parasını kazanmaya bakar. Bu sebeple poker oynamayı öğrenmek için yaptıkları oyunları, taktiklerini ve daha önceden büyük oyunları nasıl kazandıklarını açıklayan kişileri takip etmekte yarar vardır. Bu tarz kişilerin yanında onları dinledikten sonra aynı masaya oturarak karşılıklı oynamak sizi geliştirecektir.

Başta da belirttiğimiz gibi poker dikkatli, iyi hafızaya sahip ve karşısındaki kişiyi hızlı çözenlerin oyunudur. Bir süre aynı kişiler ile oynarsanız sonrasında yeni rakipler geldiği zaman çuvallayabilirsiniz. O yüzden ara ara masa değiştirmek, yeni kişiler ile oynamak bazen de video pokerde kendinizi geliştirmek önemlidir.

Bir gün büyük bir poker turnuvasında finale kalabileceğiniz ihtimalini düşünüp, çok sık olmasa da bir kişi ile teke tek poker oynamayı da unutmayın. Böylece finalde karşınızda bir kişi olduğu zaman onu nasıl analiz edeceğinizi, çiplerinizi nasıl kullanacağınızı öğrenirsiniz.

Poker sabır işidir. Sabrederek uzun süre bu oyunu oynarsanız, oturduğunuz masada sabrederek rakiplerinizi tanır ve iyi bir el gelmesini beklerseniz kazanmanız içten bile olmaz. Ne var ki bunun için pokere oldukça uzun bir zaman ayırmalı ve yavaş yavaş ustalaşacağınızı anlamalısınız. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.