PİKNİK TÜPÜNE DE ZULA YAPTILAR!

PİKNİK TÜPÜNE DE ZULA YAPTILAR!

İstanbul’da 15 gün içerisinde 20 ilçede gerçekleştirilen 95 operasyonda 154 kişi göz altına alındı. 155 kilo eroin, 73 kilo esrar, 55 bin adet extacy hap, 1 kilo 500 gram kokain ve 28 kilo afyon sakızı ele geçirildi.

Ele geçen eroinin 40 kilosunu Küçükçekmece’de ev görünümündeki bir uyuşturucu deposunda ele geçiren narkotik timleri, Halkalı Gümrüğü’nden Hollanda’ya çıkış yapmaya çalışan bir TIR üzerinde yaptığı aramada ise piknik tüpü içerisine zulalanmış 2 kilo 500 gram eroin ele geçirdi. Van’dan çıkışı itibariyle takibe alınıp Küçükçekmece’de durdurulan bir otomobilin gizli bölmelerinde ise 28 kilo afyon sakızı ele geçirildi.

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte harekete geçen ve okul önün satıcıları ile uluslar arası uyuşturucu satıcılarına fırsat vermek istemeyen İstanbul Narkotik polisi son 15 gün içerisinde İstanbul genelinde 20 ayrı ilçede düzenlediği 95 ayrı operasyonda, uyuşturucu satışı ve pazarlanmasına karıştıklarını belirlediği 154 kişiyi gözaltına aldı.

95 OPERASYONUN 88 İ SOKAĞA YÖNELİK

Günlük ortalama 6 ile 7 ayrı operasyonun yapıldığı ve 155 kilo eroin, 73 kilo esrar, 55 bin adet uyuşturucu hap, 1 kilo 500 gram kokain, ile 28 kilo Afyon sakızının ele geçirildiği çalışmaların 88’ini sokak satıcılarına yönelik olarak düzenleyen narkotik timlerinin sadece 7 çalışmayı uluslararası satıcılara yönelik olarak düzenlediği öğrenildi.

TIR’IN MUTFAK DOLABINDAKİ TÜPÜN İÇERİSİNDE 2.5 KİLO EROİN

Uluslar arası satıcılara yönelik olarak yapılan çalışmaların ilkinde, geçtiğimiz hafta Kadıköy Suadiye’de Hüseyin Ceylan isimli bir uyuşturucu baronunu çatışmayla vurarak yakalayan ve 40 kilo eroin ele geçiren narkotik timlerinin bu operasyondan 3 gün sonra Halkalı Gümrüğü’nde bir TIR düzenlediği operasyonda ise 2.5 kilo eroin ele geçirildi. Hüseyin Ceylan’ın 1998 yılında Mersin’de yakalanan 600 kilo eroinin sahibi olduğu biliniyor.

UYUŞTURUCUNUN ELE GEÇTİĞİ TIR ENCO TAŞIMACILIK’A AİT

Enco taşımacılık şirketine ait olup, Avrupa’ya çıkış yapmak üzere 16/09/2007 tarihinde Halkalı Gümrüğü’ne giriş yapan 34 US 4330 plakalı TIR’da ihbar üzerine aramalarda bulunan Narkotik timleri TIR’ın mutfak dolabında bulunan bir piknik tüpünün içerisine yerleştirilmiş 2 kilo 500 gram eroin ele geçirdi.

MEGANIN BAGAJINDA 28 KİLO AFYON SAKIZI

Operasyonda TIR şoförü Orhan E .yi göz altına alan narkotik polisi, TIR şoförünün ifadeleri doğrultusunda uyuşturucunun sahibi olarak Necati K.yı göz altına alırken, yine Küçükçekmece’de Megan marka bir otomobile düzenlenen baskında ise 28 kilo afyon sakızı ele geçirdi.

ÇIKIŞI VE İSTANBUL’A GİRİŞİ İTİBARİYLE TAKİP ALTINDA TUTULDU

Van’dan çıkış yapan ve 18 Eylül 2007 tarihinde İstanbul’a giriş yapan otomobil gelen ihbar doğrultusunda çıkışı ve İstanbul’a girişi itibariyle takibe alan polis önünü keserek üzerinde aramalarda bulunduğu otomobilin bagajında Afyon sakızına ulaştı.

SOKAK SATICALARININ ANA DEPOSUNDA 55 BİN ADET HAP

Operasyonda aslen İran uyruklu olup sonradan Türk vatandaşlığına geçtikleri öğrenilen A.Ö ve B.Ö.isimli kardeşleri göz altına alan narkotik timleri, Bahçelievler ve Maltepe’de Selim A.isimli sokak satıcılarına uyuşturucu pazarlayan şahısın iki ayrı ev görünümündeki uyuşturucu deposuna düzenlediği baskında ise 55 bin adet sentetik hap ele geçirdi.

OKUL ÖNÜ TORBACILARINDAN 58 KİLO ESRAR ÇIKTI

Aynı operasyonda 15 kilo esrar da ele geçiren ve 8 kişiyi göz altına alan polis sokak satıcılarına yönelik olarak düzenlediği operasyonda ise aralarında okul önü torbacılarının da bulunduğu uyuşturucu satıcılarından ise toplam 58 kilo esrar ele geçirdi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.