Performansla aşk rehberi

Performansla aşk rehberi

Jan Martens ve Steefka Zijlstra bir ömürlük hayat arkadaşınıza nasıl davranmalısınız rehberinde bir ilişkinin beş kilit noktasını birbirlerinin yanından hiç ayrılmadan gösterirler. Bu vahşi, şefkatli ve tutkulu aşk hikayesinin tamamı sadece dört metrekare

 Jan Martens ve Steefka Zijlstra bir ömürlük hayat arkadaşınıza nasıl davranmalısınız rehberinde bir ilişkinin beş kilit noktasını birbirlerinin yanından hiç ayrılmadan gösterirler. Bu vahşi, şefkatli ve tutkulu aşk hikayesinin tamamı sadece dört metrekarelik bir alanda gözler önüne serilir. 

İkinci bölüm terle bebeğim terle ise birbirini bırak(a)mayan iki insanın her şeyi yakıp tüketen aşkı hakkında. Görüntü, metin, hareket ve müziğin bir diğerini mükemmelen tamamladığı can yakıcı, minimalist bir yapım. 

Bir ömürlük hayat arkadaşınıza nasıl davranmalısınız rehberi 

Konsept ve Performans: Jan Martens 
Performans: Steefka Zijlstra
Kostüm Tasarım: Olivier Waelkens 
Sanatsal Koçluk: Peter Seynaeve
Uluslararası İlişkiler Yönetimi: A propic/Line Rousseaubir ömürlük hayat arkadaşınıza nasıl davranmalısınız rehberi bir Frascati yapımıdır. United-C, Productiehuis Brabant, kc nOna ve STUK Leuven’in katkılarıyla.
Terle bebeğim terle 
Koreografi: J an Martens 
Performans: Miguel Dejong’dan Kimmy Ligtvoet & Steven Michel
Müzik: Jaap van Keulen 
Video Tasarımı: Paul Sixta 
Sanatsal Koçluk: Peter Seynaeve
Uluslararası İlişkiler Yönetimi: A propic/Line Rousseauterle bebeğim terle bir Frascati yapımıdır. Summer Studios Brussel ve Marc Vanrunxt’un katkılarıyla.

Jan Martens Hakkında
Jan Martens (1984) Koen De Preter, United-C ve Ann Van den Broek’in çalışmalarında yer almıştır. 2009’dan beri kendi çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Odaklandığı nokta dansta ustalık ya da karmaşık koreografilerden ziyade sen ve ben’in güzelliği ve çirkinliğidir. Daha önce hem hokkabazlık yapıp hem at binebiliyorum, o yüzden evlen benimle işte (United-C, 2010) adlı grup koreografisini ve başka çalışmalarının yanında AHK, Meekers, Conny Janssen Danst ve Dansateliers için misafir koreografiler geliştirdi. Çalışmalarının yapımcılığını Frascati üstlenmektedir.

Basından 
Bir ömürlük hayat arkadaşınıza nasıl davranmalısınız rehberi hakkında basında çıkan haberlerden alıntılar:“... rehberi, hayata dair deneyimin ve duyarlı bir hikayeciliğin kendini gösterdiği başarılı bir dans deneyimlemesi. Şaşakalmış bir dans acemisi olan bendeniz bile şunu kabullenmek zorunda: bu yapım sizi yakaladı mı, bırakmıyor.” (De Morgen)“

‘Martens’ tarzı harekette koreograf Ann van Den Broek’in dikkatli, nev-i şahsına münhasır tarzı ve Abramovic’in gösteri gücünden emareler hissediliyor. Ancak Martens, fazlalıklardan arındırılmış sunumu sayesinde kendine ait bir şeyler ortaya koymayı başarıyor.” (de Volkskrant)

“Bu eşli dansta dış dünya gerçekten de dışarıda kalıyor – arada sırada çalan bir cep telefonu dışında. Martens ve Zijlstra gerçekten de bir olmayı başaran bir ikili.” (KNACK)

11 Aralık 20.00 
MSGSÜ Bomonti Kampüsü Şebnem Selışık Aksan Sahnesi

Bilet Fiyatı

1. Kategori - 12.50 TL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.