Pendik Fuarı 2008'de açılıyor

Pendik Fuarı 2008'de açılıyor

İstanbul'un Anadolu yakasında bir ilk olma özelliği taşıyan Pendik Uluslararası Fuar Merkezi'nin inşaatı devam ediyor.

İstanbul'un Anadolu yakasında bir ilk olma özelliği taşıyan Pendik Uluslararası Fuar Merkezi'nin inşaatı devam ediyor.


İstanbul'un Anadolu yakasında bir ilk olma özelliği taşıyan ve yapımı devam eden Pendik Uluslararası Fuar Merkezi'nin 2008 yılında hizmete açılması öngörülüyor.


Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, Pendik'in kuzeyinde Nisan ayında yapımına başlanan Uluslararası Fuar Merkezi'nin İstanbul'un Anadolu yakasının ilk fuar merkezi olacağını, aynı zamanda İstanbul'un üçüncü büyük fuar merkezi olacağını bildirdi.




Fuar merkezinde 3 bin kişilik kongre sarayı, açık ve kapalı otoparklar, restoranlar, kapalı çarşı tarzında dükkanlarla fuar alanının yer alacağını kaydeden Kaya, fuar merkezinde ayrıca 600 yataklı, beş yıldızlı bir otel de yapılacağını söyledi.

Fuar merkezinin yap-işlet-devret modeli ile yapıldığını ve belediyenin hiç bir şekilde harcama yapmadığını ifade eden Kaya şöyle konuştu:

''Fuar merkezinin ihalesini alan firma merkezi 30 yıl işletecek. İhaleyi alan firma burayı yapıp işleterek belediyeye kira bedeli ödeyecek. 30 yıl sonunda fuar merkezini belediyeye devredecek. Maliyeti 60 milyon dolar olan fuar merkezinden Pendik Belediyesi yılda 1,2 milyon YTL kira geliri sağlayacak. Kira bedeli daha sonraki yıllarda enflasyon oranında artırılacak.''

Erol Kaya fuar merkezinin 2008 yılı içinde hizmete açılacağını sözlerine ekledi






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.