Panik Atak Rahatsızlığının Çözümü Uzman Psikiyatrlarda

Panik Atak Rahatsızlığının Çözümü Uzman Psikiyatrlarda

Panik Atak Rahatsızlığının Çözümü Uzman Psikiyatrlarda

Nöbetler aracılığıyla kendini ortaya koyan bir hastalık olan panik atak, güç geçtikçe daha yaygın hale geliyor. Toplumsal sorunlar, aşırı stres, kaygı ve endişe birçok kişinin panik atak sorunu ile yüzleşmesine neden oluyor. Dış uyaranların artışı, kalabalık ve kötü haberler bu hastalığın eskisinden daha çok yaşanmasına sebep oluyor. Panik atak nöbetleri, panik bozukluk ve anksiyete bozukluğu rahatsızlıkları nedeni ile de ortaya çıkabiliyor. Panik atak hastalığının insanlar arasındaki yaygınlığı, internette yer alan çok sayıda panik atak forum sayfası ile gözler önüne seriliyor. Pek çok kişi bu forumlardan hastalığının teşhisini koymaya ve ne şekilde tedavi olması gerektiğini öğrenmeye çalışıyor.

Peki, panik atak belirtileri nelerdir? Panik atak genel olarak aşırı korku duygusu ile tanımlanıyor. Panik atak nöbeti esnasında hastalar, derin bir korku duygusu ile yüzleşiyor. Bu duygu ölüm korkusu ya da delirme korkusu gibi formlara bürünebiliyor. Yaşanan yoğun korku hastada terleme, aşırı derecede hızlı nabız, nefes alamama ve ateş basmasına neden oluyor. Nöbet esnasında hasta tüm uzuvlarının uyuştuğunu hissediyor. Tüm bu belirtiler, panik atak nöbetlerinin kalp krizi ile karıştırılmasına neden oluyor. Hatta pek çok panik atak hastası, nöbet esnasında soluğu hastanelerin acil servislerinde alıyor. Acil serviste yapılan tetkikler, fiziksel bir sorun olmadığı takdirde, hastanın panik atak nöbeti geçirmiş olduğunu ortaya koyuyor.

Panik atak tedavisi görmek için mutlaka uzman psikiyatrlara başvurmak gerekiyor. Alanında uzman psikiyatrların bu hastalığı tedavi etmek için şikayet sahibine öncelikle panik atak testi uygulamaları ve sonra da buna uygun tedavi yöntemini belirlemeleri gerekiyor. Test sonrasında çıkan sonuca göre hastaya yeri geldiğinde psikoterapi, yeri geldiğinde panik atak ilaçları verme yöntemiyle tedavi uygulanıyor. Bu ilaçların kesinlikle reçetesiz olarak kullanılmaması gerekiyor.

Madalyon Psikiyatri Merkezi bünyesinde görev alan uzman psikiyatrlar, panik atak şikayeti ile kendilerine başvuran kişiler için önce problemi çözme sonrasında ise tamamen ortadan kaldırma amacı ile hareket ediyor. Madalyon Klinik tarafından uygulanan tedavide hasta süreç ve sonrası boyunca yakinen takip ediliyor ve hastanın bu rahatsızlığı bir daha yaşamaması sağlanmaya çalışılıyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.