Oya Akman’a ilk muhalefeti yapan isimler dikkat çekti!

Oya Akman’a ilk muhalefeti yapan isimler dikkat çekti!

CHP Şişli İlçe Başkanı Oya Akman’ın ilk örgüt toplantısında, yine ilk muhalefeti, Muammer Keskin ve ekibinin siyasete kazandırdığı, Şişli Belediye Meclis Üyesi Vahap Şimşek ve Mustafa Akın Özerdem’den gelmesi dikkat çekti.

Oya Akman, CHP Şişli İlçe Başkanı seçildikten sonra ilk örgüt toplantısını CHP Şişli İlçe Başkanlığı’nda, partililerin katılımıyla gerçekleştirdi.

VELİ ÇELİK GÖREVDEN ALINARAK OYA AKMAN ATANMIŞTI

Oya Akman, CHP Genel Merkezi ve İstanbul İl Başkanlığı tarafından Veli Çelik’in görevden alınmasıyla ilçe başkanlığına atanmıştı.

Bu atama parti için muhalefet tarafından kayyum olarak yorumlanmıştı. Ama örgüt toplantısında muhalefetten ziyade, Muammer Keskin ve yakın ekibinin siyasete kazandırdığı isimlerin muhalefet yapması dikkat çekti.

SİYASETE İLK ADIMI MUAMMER KESKİN VE EKİBİ ATTIRMIŞTI

Mustafa Akın Özerdem, Muammer Keskin tarafından, geçtiğimiz ilçe kongresinde muhalefetin CHP Şişli İlçe Başkan adayı olarak gösterilmişti. Bu adaylıktan sonra da Özerdem'in Şişli Siyaseti'nde tanınırlığı artmıştı. 

MUAMMER KESKİN’İN KARŞISINA ADAY OLMUŞTU   

Muammer Keskin’in CHP’den Şişli Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğu 2019 yerel seçimlerde Mustafa Akın Özerdem de CHP’den Şişli Belediyesi’ne başkan adayı olarak Muammer Keskin’in karşısına rakip olarak çıkmıştı.

MUHALEFETİN GEREKÇESİ ÖZERDEM’İN ATANMAMASI

Bu durum Şişli siyasi kulislerinde; Mustafa Akın Özerdem’in, CHP Şişli İlçe Başkanlığı’na, Oya Akman’ın yerine kendisinin atanmasını gerektiği, bu atamanın olmamasından dolayı da tepki olarak muhalefet ettiği yorumlarına neden oldu.

ÖZERDEM, ATAMANIN ZAMANSIZ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Özerdem, Oya Akman’ın ilçe başkanı olarak atanmasının zamansız olduğunu söyledi. Bir görevden alınma var ise suç unsuru da var demektir. Eğer bu suç unsuru oluşmuş ise de zamanında bu suçu işleyenlerin ihraç edilmesi gerektiğini söyledi. Bu atama ile de kurunun yanında yaşta yanmamış olurdu ifadelerini kullandı.

AYNI MUSTAFA AKIN ÖZDERDEM BAŞKANLIK İÇİN KULİS YAPMIŞTI

Mustafa Akın Özerdem, Veli Çelik görevden alındığında, CHP İlçe Başkanı olarak atanması için yoğun kulis çalışmaları yaptığı da ifade ediliyor.

Özerdem, Oya Akman’ın atama ile geldiği, önümüzdeki günlerde yapılacak ilçe kongresinde de yeni bir ilçe başkanının belirleneceğini düşünüyordu.

AKMAN’IN DEVAM EDECEK OLMASI MUHALEFETE NEDEN OLDU

Özerdem’in, Oya Akman’ın ilçe kongresinde tekrar ilçe başkanlığına aday olarak devam edeceğini öğrendikten sonra muhalefet yapmaya başladığı ifade ediliyor.  

Mustafa Akın Özerdem ile yakın arkadaş olan, yine Muammer Keskin ve ekibi tarafında siyasete kazandırılarak, Şişli Belediye Meclis Üyesi olan Vahap Şimşek’te muhalefet yapmaya başladı.

Örgüt toplantısında konuşmak isteyenler, divana isimlerini yazdırarak sırası geldiğinde kürsüye gelip konuşma yapıyorlardı.

VAHAP ŞİMŞEK TOPLANTI BİTİMİNDE SÖZ ALDI

Vahap Şimşek konuşmak için divana ismini yazdırmadı. Tam toplantı bittiğinde konuşmak isteyen diğer konuşmacılara söz verilmezken, Şimşek meclis üyesi olduğunu söyleyerek konuşmak istedi. Ve divan da konuşma hakkı verdi. Tüm konuşmacılar kürsüye gelerek konuşma yaparken Şimşek oturduğu yerden konuşmaya başladı.

“MECLİS ÜYELERİ PARTİDE DEĞİL BELEDİYEDE OLSUNLAR”

Vahap Şimşek, örgüt toplantısındaki konuşmasında; meclis üyelerinin zamanlarını partide değil belediyede geçirmelerini söyledi. Şişli Belediyesi borç batağında, orayı düzeltmek için mesai harcasınlar diyerek meclis üyelerini eleştirdi.

Şimşek, ben meclis üyesi olarak, mahallemde delegeliğe aday dahi olmayacağım. Diğer meclis üyelerine de aynı tavsiye de bulunuyorum dedi.

OYAK AKMAN’IN SERT TAVRINI ELEŞTİRDİ

Şişli İlçe Başkanı Oya Akman’ın toplantıda sert bir tavır izlediğini düşünen Şimşek; Örgütün birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı var. Siz Şişli’nin ilçe başkanısınız, örgütte birleştirici olmanız gerek. Size yapılan eleştirilere sert yanıtlar vermemelisiniz dedi.

VAHAP ŞİMŞEK TAVSİYELERİNE KENDİSİ DE UYSUN

Şişli Gazetesi’ni arayan partililer, Vahap Şimşek’in Şişli Belediye Meclisi’nde Spor Komisyon üyesi olduğunu, ama kendi arkadaşları olan meclis üyelerine tavsiyelerde bulunan Vahap Şimşek’in ilk önce üyesi olduğu komisyon için örnek bir çalışma yapması gerektiğini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.