ÖTV indiriminden yararlanmak

ÖTV indiriminden yararlanmak

ÖTV indiriminden yararlanmak

Son yıllarda MTV ve ÖTV hakkında pek çok bilgi sizlere daha kolay ulaştırılabilmektedir. Her ne kadar eski yıllarda kullanıcılar bu kadar bilgi sahibi olmasalar da, artık arama motorları dahilinde pek çok bilgiye daha kolay ulaşılabilmektedir. Sizlere ÖTV hakkında ve ÖTV hesaplama konusunda bilgiler vererek, daha sonra da MTV hakkında bazı önemli yerlere yer vererek yardımcı olalım.

ÖTV indiriminden kimler yararlanabilir?

ÖTV oranları farklılık gösterse de, genel olarak otomobillerde % 45 ve diğer araçlarda % 15 olarak ele alınmaktadır. Bu indirimden ise, özür oranı % 90 ve üzeri olan bireylerin yararlanması mümkündür. Bunun yanı sıra, % 90 altı özrü bulunan kişilerde ise, H ehliyeti alması durumunda, sadece kendi kullanımına açık olan araçlarda, ötv hesapla işlemi uygulanarak, indirim sunulabilmektedir. Yine, 3. Dereceye kadar yakınlarında özür bulunan kişilerde, bu indirim hakkında faydalanmalarda bulunabilirler.

MTV muafiyeti

Elbette ki aracınızı ÖTV kapsamında aldıysanız, MTV hesapla işlemine de tabi olmuyorsunuz. ÖTV indirimi ile alınan araçların, satımı gerçekleşene kadar, MTV ödemesi yapılmamaktadır. Bu da sahip olunan diğer özellikler arasında.

Diğer MTV ödemeleri

Elbette ki normal araçlar için, MTV hesaplama, bazı faktörlere bağlı olarak gerçekleştirilmektedir. MTV hesaplanırken, şu bilgiler ele alınır ve fiyat ortaya koyulur.

  • Yıl
  • Araç yaşı
  • Araç motor silindir hacmi
  • Araç tipi

Ticari araçlarda MTV daha yüksek olurken, araç yaşı yükseldikçe de vergi de aynı oranlarla yükselecektir. Yine düşük vergi için, düşük motor silindir hacmi tercih edilebilir.

kaynak http://www.arabamedya.com/


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.