Otopark Projesi Mahalleliyi Endişelendiriyor

Otopark Projesi Mahalleliyi Endişelendiriyor

Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde bulunan parkın altının otopark yapılması ile ilgili projenin hazırlık aşaması mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Gazetemizin sayfalarına taşıdığımız haber üzerine görüşlerini bildirmek isteyen mahalle esnafı, en büyük ko

PARKIMIZA EL SÜRMESİNLER

Mehmet Delibekiroğlu:
Mahallemizde yapılacak otopark için avam projenin çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Kimse ne olacağını bilmiyor. 7 kat olacak dediler, park kalkıyor dediler. İsterlerse altına 117 kat yapsınlar ama yol seviyesinde ki parkımıza el sürmesinler. Mahallemizin tek nefes aldığı yer burasıdır. Havalar ısınmaya da başladı. Çoluğunu çocuğunu alan parka geliyor, akşam geç saatlere kadar zaman geçiriyorlar. Bütün mahalle orada toplanıyor. 

Belediye projeyi saklıyor
Ne yapılacağı hakkında bilgi sahibi değiliz. Herkes bin tane tahmin yürütüyor. Kişisel olarak herşeyin olabileceğine inanıyorum. Bize çok güzel bir proje gösterirler, yol seviyesine geldiğinde tadilat projesi çizilir, üzerine iş merkezi yapılır ve parkımız elden gider. Vatandaş olarak tepkimizi gösteriyoruz. Belediye özellikle bu projeyi saklıyor. Belediyenin samimi olmadığına inanmıyorum. Kimisi diyor Turgut Özal’ın kızı ile ortak olmuş, kimisi Japon firmasına 29 yıllığına ihale edilmiş diyorlar. Otopark olması çok güzel ama fiyatlandırılması da ona göre olur. Nişantaşı’na kırmızı halılar seriyorlar. Bazı şeylere para buluyorlar ama kamu yararına yapılan işlere para bulamayıp yap-işlet-devret modeliyle işlerini yaptırıyorlar.

Mahallelinin de fikri alınmalı
En küçüğünden en büyüğüne, mahalle için alternatifi olmayan bir alan. Umarım biz yanılıyoruzdur. Mahallemiz için güzel bir şey yapılacaktır. Aleni olması gerekiyor. Mahalle sakinlerinin bunu bilmesi önemlidir. Şişli’de ki 20 mahallenin ana caddeleri Osmanbey projesi gibi olacağı söyleniyor. Külliyen gereksiz bir uygulama. Melikşah Sokak birkaç sene önce yapıldı. Kilitli taş sökülüp, kilitli taş takıldı. Adı hizmet oluyor. O parayı ihtiyaçlı diğer mahallelere harcasınlar. Yollar daraltılacak, insanların otoparkı kullanması bir nevi zorunlu olacağı söyleniyor. Bu ciddi sıkıntı yaşatır. 


NEFES ALACAĞIMIZ TEK YER

Abdurrahman Şimşek:
Projeyi görmeden bunu onaylamıyoruz. Şişli Belediye Başkanı’nın mahalle halkına armağan ettiği parkı yıkamaz. Verilen haklar geri alınamaz. Otopark başkalarının çıkarları uğruna burada yaşayan halkı perişan edecekler. Otoparka ihtiyacımız yok. Başkaları rant elde etsin, ranttanda kendisi menfaat sağlasın istiyorlar. Pazar kurulmadığı sürece buranın park sıkıntısı yok. Otoparkın yanı sıra muhtarlık binasının olduğu yere düğün salonu, yaşlılar için lokal, pazarcılar için de devamlı bir pazar yeri yapılacakmış. Proje burada yaşayan halkın kararı ile yapılması gerekiyor. Projeyi görmeden tek bir çivi dahi çaktırmayız. Birkaç proje sunulsun arasından seçim yapılsın. Otopark yapılsın ama mevcut olan çocuk parkı yapılmasına karşıyız. Otopark yapılacaksa, mahallemizin girişinde ki boş alana yapsınlar. Tek nefes alacağımız yer orası. Bir deprem anında toplanabileceğimiz tek alan o park yeridir. 7’den 70’e bütün mahalle yaşayanının faydalandığı tek alandır. neye hizmet ettiğini anlamıyorum. Bir daha da hayatta oy alamayacaktır. 

RANTA MEYDAN VERİLMESİN

Adının açıklanmasını istemeyen mahalle sakini:
Otopark kanayan bir yara. Otopark sorunu çözülürken ranta da meydan verilmemesi gerekiyor. Kamu hizmeti olarak yürütülmelidir. Halkın menfaatleri doğrultusunda uygun alanlarda otopark yapılmalıdır. 
Çok büyük bir alanda değil ama herkesin gözü onun üzerinde. Bazıları para kazanacak diye yerimizden olamayız. Yakın zamanda bütün mahallelerde olduğu gibi mahallemizde ki okulumuzu da yeniledi. Bu okulun altına otopark yapılabilirdi. Kullanım açısından da çok doğru bir alandı. Akşamdan sabaha çözümlerle yapılacak yatırımlara girişilmemesi lazım. Uzun vadeli planlar yapılmalıydı. O zaman bu düşünülseydi, şu an bu endişe içinde olmayacaktık. 

PARKIMIZIN KÜÇÜLMESİNİ İSTEMİYORUZ

Yüksel Usluoğlu:
Yapılacak projenin ne olduğunu bilmiyoruz. İvedilikle bunu öğrenmek istiyoruz. Belki çok çok iyi bir proje olacak, alkışlayacağız. Yerin altına kaç kat yapılırsa yapılsın, parkımızın 1 metre bile küçülmesini istemiyoruz. Binanın hacmi büyütülecek, parkımız küçültülecekmiş. Neticede yargısız infaz haline de getirmek istemiyoruz. İçeriğini öğrenmemiz gerekiyor. Proje hazırlanırken burada yaşayan insanların görüşlerine başvurulunabilinirdi. Bizi temsil eden meclis üyelerimizde konu hakkında bilgi vermiyorlar. Aracım sürekli burada duruyor, kapının önünde olduğu için sürekli vurmalar, sürtmeler oluyor ama yapılacak otopark mahallenin zararına olduğu takdirde karşısında dururum. Ana caddemizde trafik yönü aslında tek yön. Buna da uyulsa, trafik sıkışıklığı yaşanmaz. 
























HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.