Othello Fulya Sanat'ta Sahnelenecek

Othello Fulya Sanat'ta Sahnelenecek

İstanbul Devlet Opera ve Balesi William Shakespeare’in unutulmaz eseri Othello’yu Fulya Sanat’ta sahneliyor.

Cansu Abacı

Konusu Willam Shakespeare’a, müziği ise çağın dehalarından Giuseppe Verdi’ye ait olan Otello, Uğur Seyrek’in koreografisi ve Işık Noyan’ın librettosu ile İzmir’den sonra İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından yorumlanıyor.

Othello Venedik ordusunun Osmanlılarla Kıbrıs'ta savaştığı dönemde başarılı ve saygı duyulan bir komutandır. Halk ve ileri gelenler tarafından çok sevilen bu zenci komutan Desdemona'ya aşık olur. Şehrin ileri gelenlerinden birinin kızı olan Desdemona da Othello'yu sevmektedir. Önceleri saygı duyulan Othello'nun arkasından bu zenci-beyaz evliliği sonucu birçok dedikodu çıkar. Her şeye rağmen evlenen Othello ve Desdemona'nın mutlulukları halkın dedikoduları ve İago'nun kötülükleriyle bir trajediye döner.

Sanat tarihinin kült eserlerinden biri olarak kabul edilen eser, birçok defa çeşitli uyarlamalarıyla izleyici karşısına çıktı. Koreograf Uğur Seyrek bir kadının aşkı uğruna verdiği mücadeleyi ve erkeğin bu uğurda hırslarına yenik düşüşünü dramatik sahne akışları ve modern balenin cazibesiyle birlikte aktarıyor. Bu muhteşem bale gösterisini  22 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde Fulya Konser Salonu’nda izleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.