ÖSS'ye gireceklere stres uyarısı

ÖSS'ye gireceklere stres uyarısı

Prof. Dr. Cihangir Uyan, 'ÖSS'ye girecek olanlarda yaşanacak stres ve aşırı heyecanın, kalpte ritim bozukluğuna ve ani ölümlere neden olabileceğini söyledi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cihangir Uyan, ''ÖSS'ye girecek olanlarda yaşanacak stres ve aşırı heyecan, kalpte ritim bozukluğuna ve ani ölümlere neden olur'' dedi. Prof. Dr. Uyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, stresin vücutta bazı hormonların salgılanmasına neden olduğunu, bunun da kalbi etkilediğini belirtti.

ÖSS'ye girecek olanlarda yaşanacak stres ve aşırı heyecanın kalpte ritim bozukluğuna ve ani ölümlere neden olacağını ifade eden Uyan, şöyle konuştu: ''Bu hormonlar salgılandığı zaman nabzın ve dolayısıyla tansiyonun artmasına neden oluyor. Öğrencilerin nabzının stres nedeniyle 100'ün üzerine çıkması çarpıntı, sınav esnasında rahat soru çözememe, kendini rahat hissedememeye neden oluyor. Nabız artınca halsizlik, baş dönmesi, yerinden kalkamama gibi sıkıntılar ortaya çıkıyor. Böyle sıkıntılar olunca öğrenci etkilenir, soruları çözemez ve sınavı bırakmak zorunda kalır. Dolayısıyla öncelikle sakin olmak gerekiyor.''

Prof. Dr. Cihangir Uyan, velilerin baskı yapmasının da çocukta heyecan ve strese neden olacağını belirterek, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.



AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.