ÖSS sonuçları açıklandı

ÖSS sonuçları açıklandı

Sonuçları öğrenmek için tıklayın...

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) yapılan açıklamada, 17 Haziran 2007 tarihinde yapılan ÖSS ve 24 Haziran 2007 tarihinde yapılan YDS sonuçlarına göre adayların yaptıkları tercihler doğrultusunda yüksek öğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

 

ÖSS VE YDS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI (2)

-ŞAMPİYONLARIN TERCİHİ SABANCI, BOĞAZİÇİ, BİLKENT, 

GALATASARAY VE İSTANBUL ÜNİVERSİTELERİ OLDU

 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı'nda (YDS) birinci olanların tercihi Sabancı, Boğaziçi, Bilkent, Galatasaray ve İstanbul üniversiteleri oldu.

ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçlarına göre, Sayısal-2 ve İngilizce dil puan türünde birinci olan Yücel Nalbantoğlu Sabancı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programına ''Üstün Başarı Bursu'' ile yerleşti.

Sözel-2 ve Fransızca dil puan türünde birinci olan Çağrı Sert, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'ne girdi.

Eşit Ağırlık-2 puan türünde birinci olan Fatih Karataş Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nin İktisat Bölümü'nde burslu olarak okumaya hak kazandı.

YDS'de Almanca dil puanı birincisi Efe Okur da Galatasaray Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümüne yerleşti.

İngilizce dil puan türünün iki birincisinden biri olan Ege Sinan Torun ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne (İngilizce) girdi.

AA


SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

http://osys.osym.gov.tr/




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.