Ortodonti Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Ortodonti Tedavisi Ne Kadar Sürer?

​Ortodonti Tedavisidaha uygun diş ve çene yapısına sahip olmak için yapılır. Bununla birlikte ortodonti tedavisi ne kadar sürer ile ilgili olarak daha önceki senelerde çok uzun sürelerde yapıldığı söylenebilir.

Ortodonti Tedavisidaha uygun diş ve çene yapısına sahip olmak için yapılır. Bununla birlikte ortodonti tedavisi ne kadar sürer ile ilgili olarak daha önceki senelerde çok uzun sürelerde yapıldığı söylenebilir. Fakat günümüz teknolojilerinin gelişimi ile birlikte çok kısa sürede tamamlanır ve hastanın duyduğu rahatsızlık hissi en aza indirgenir.

Tedavinin süresine etki eden bir takım sebepler de bulunuyor. Bu süreç ortodonti uzmanına göre de değişebilir. Ayrıca hastanın şikâyetine neden olan bozukluklar da tedavi süresini etkileyebilmektedir. Genel anlamda bu tedavinin uzun sürdüğünü belirtebiliriz. Bazı kapanış bozuklukları nedeniyle bu sürecin birkaç aylık ve yaklaşık iki aşamadan sonra başarıya ulaşabildiği bilinmektedir. Ortodonti tedavisi ne kadar sürer sorusuna ise yine birkaç ayda tamamlanabileceği yanıtı verilebilir.

Bu konuda uzman bir ekibi olan Kayseri ortodonti kliniği olan Ortoperio uzman ekibi ile çevre illerin ve ilçelerinde bir çok hastaların tedavisini üstleniyor.

Tedavi süresinin uzamaması adına dikkat edilecek bir takım hususlar da bulunuyor. Tedavi süresince diş fırçalama işlemi, hekimin tavsiyesine göre yapılmalıdır. Bununla birlikte diş üzerinde bulunan teller sebebiyle ortodonti tedavisi boyunca yiyecek artıkları, ağız içinde birikime müsait bir hâl alacaktır. Bu yüzden dış fırçalarken kesinlikle uzmanın tavsiyesine göre hareket edilmelidir. Ayrıca sert ve yapışkan yiyecekler de yine doktorunuz tarafından önerilecektir.

Tedavi süresi özet olarak şu etkenlere göre değişir;

  • Hastadan hastaya ve hastalığın tür ve şiddetine göre farklılık göstermektedir.
  • Ortodonti doktoru, çeneyi ve dişleri düzeltmek için uzun süre boyunca aldığı eğitimden yararlanır ve tedavi için gereken tüm işlemleri hastaya sunarak tedavi sürecini kısaltabilir.
  • Diş ve çenenin doğru olarak yerleştirilmesi ve tedavinin hedeflenmiş sürede sona ermesi için uzmanın verdiği talimatlara kesinlikle uyulması gerekir.

Bu bilgilerle birlikte uyulması gereken hususlara dikkat eden hastalar, tedavinin başarılı bir şekilde sona ermesini sağlayabilir ve daha sağlam bir diş ve çene yapısına sahip olabilir.

Kaynak: http://www.ortoperio.com.tr/haber/ortodontik-tedavide-devlet-destegi-oldugunu-biliyor-muydunuz-6.html

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.