Örgü Modellerimizden Faydalanmaya Hazır Mısınız ?

Örgü Modellerimizden Faydalanmaya Hazır Mısınız ?

Sizler için biraz araştırma yaparak edindiğimiz bilgilerden bahsedersek örgü işleri ilk olarak insanların temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ortaya çıkmış.

Sizler için biraz araştırma yaparak edindiğimiz bilgilerden bahsedersek örgü işleri ilk olarak insanların temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ortaya çıkmış. Daha sonra teknolojinin gelişmesi ile beraber makineleşmenin yaygınlaşması sonucunda seri üretim amaçlı örgü modelleri geliştirilerek insanların günlük yaşamında kullanmasına olanak sağlanmıştır. Makineleşme sonucu seri üretime geçilmesiyle birlikte insanların zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması yerine bir hobi aracına dönüşmüştür. Genellikle çalışmayan bayanlarımızın tercihi haline gelmiş örgü, vazgeçilemeyen bir hobi halini almıştır. Yapılan örgü ve el işleri modellerinin gene makine yardımıyla üretilen iplikleri ise örgü severlere büyük kolaylık sağlamaktadır. Araştırmalarımızın sonucunda ise www.orgumodeli.org adresi ile karşılaştık. Tüm örgü modellerinin yer aldığı sitede istediğiniz tarzda örgü modellerinin yanı sıra el işlemeleri, oya örnekleri, gene temel ihtiyaçlarda kullandığımız eldiven, bere ve kazak örnekleri, havlu kenarları örnekleri ve bir çok örgü modellerinin yapılışına kadar yer verilmiştir.

Erkek Kadın Fark Etmiyor

Sadece bayanların yaptığı fakat erkeklerinde kullanacağı bir çok şey örgü modelleri yapılabilir. Bayanlarımızın aynı tür şeylerden sıkılması durumunda farklı örgü modellerine ihtiyaç duyacakları da aşikardır. www.orgumodeli.org bu konuda bayanların yanında olup bir çok örgü modeline sitesinde yer vermiştir. Erkek örgü modellerinden Bayan örgü modellerine bir çok farklı seçenek yer almaktadır. Bayan örgü modelleri demişken bayanların en çok kullandığı iğne oyaları ve havlu kenarlarının farklı modellerine rastlamak mümkün. Örgü modelleri demişken hediyelik veya çeyiz için yapılacak bir çok örgü modeli bulunmaktadır. Yalnız herkese aynı hediyeyi vermek veya kızlarımızın çeyizleri için farklı modellere yer vermek her bayanın dikkat etmesi gereken konulardandır.

Bebek Örgü Modelleri Ve Çeyiz Modellerine Göz Atmak İstemez Misiniz ?

Hediyelik örgüler demişken geçmişten gelen geleneklerimize bağlı olduğumuz için yakınlarımızdan birinin yeni doğmuş bir bebeği için hediye almak gibi bir geleneğimiz bulunmaktadır. Yada kızlarımız için çeyiz yapma gibi bir geleneğimiz vardır. Hediye almak veya kızlarımızın çeyizlerine dışarıdan bir şeyler satın almak yerine kendi emeğimizle yaptığımız örgülerin işlemeli kıyafetlerin önemi daha fazladır.  www.orgumodeli.org  adresinde geleneklerimize uygun yapabileceğiniz yeni tarzlarda bebek örgü modelleri de yer almaktadır. Yenilik her zaman iyidir diyerek www.orgumodeli.org adresini ziyaret ederek sizlerde yeni örgü modellerini keşfedebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.