Okumadan F1'e gitmeyin

Okumadan F1'e gitmeyin

Dünyanın en büyük motor sporları organizasyonu F1 bugün İstanbul Park'ta başlıyor! F1 izlemenin havası ve tabii raconu ayrı!

Motor sporlarına ilgi duyan ve F1'i dünyanın her yerinde takip eden yarışseverler gider. F1'e jet sosyetenin de katılıyor olması organizasyona ekstra destek sağlıyor. Çünkü F1 aynı zamanda çok büyük bir pazarlama alanı. Dolayısıyla tüm dünyanın gözü bu yarışa ve izlemeye gelenlere de kitleniyor. Pilotlar performanslarıyla pistte yarışırken birbirinden ünlü isimler de padokta şıklıklarıyla yarışıyor. F1'e davetiyesi olanlar şanslı. Olmayanlar ise ya bilet alıyor ya da davetiye bulmanın yollarını arıyor. Çünkü F1'e mutlaka ama mutlaka gitmek gerekiyor!!!

NEREDEN İZLENİR?
İstanbul Park'ın çeşitli bölümleri var. Gold, araçların start almadan önce çıkardığı o muazzam sese en yakın tribün. Finişte damalı bayrağın sallanmasını da en rahat buradan görebilirsiniz. Tribün 1-2 ve 8 silver, tribün 3-4 bronze isimlerini alıyor. Padok Clup'lar en revaçta olanı! Ancak bilet fiyatı 2 bin 500 Euro'yu bulan Padok Clup'ta yeriniz yoksa üzülmeyin aslında şanslı olan sizsiniz. Çünkü Padok Clup'lardan sadece start-finish noktasını görebiliyorsunuz. Oysa amaç yarışı izlemek, locada şampanya içmek değil! O yüzden tribünlerde oturanlar heyecanı yaşayarak yarışı izleyebildikleri için çok daha şanslı ama locanın konforu ayrı tabii!

NE GİYİLİR?
F1'in giyinme kodunu veriyorum: Sportif-seksi! Yani mini kot etek, beyaz gömlek, kot şort, beyaz jean, skinny jean, dökümlü seksi atletler, baby doll elbiseler, bol tunikler ve jean capri. İstediğiniz gibi kombinleyebilirsiniz. Bunlar çok rahat edeceğiniz kıyafetler ama marka kurbanı olmamaya dikkat edin. Alana ayaklı bilboard gibi girmek istemezsiniz değil mi? Baştan ayağı marka giyebilirsiniz ama üzerinize sponsor almış gibi logo taşımayın. Marka ile amaç, klas görünmek, ucuz değil!!! Mini etek giydiyseniz sakın altına topuklu ayakkabı giymeyin. Dolgu topuk espadriller tercih edin. Esparadille olması gerektiği kadar sportif ve seksi olursunuz. Canlı renklerde babet ve Converse'ler de tam yerinde bir tercih. Pembe bir Converse mini bir kot etekle dinamik ve farklı duracaktır. Geçen sene üzerinde ayakta bile duramayacağı topuklu ayakkabıları giyenler, umarım bu sene dikkatli olurlar!!!

NE YENİR-NE İÇİLİR?
Padok Clup'ta 5 yıldızlı bir oteldeki servisin aynısı sunuluyor. Istakozdan fettucini'ye, İtalyan ve Fransız mutfaklarının en lezzetli yemeklerini yiyebilirsiniz. Tribünlerde ise fastfood olan her türlü yiyecek mevcut. Ama ben her ortamda formumu korurum diyenlerdenseniz, çantanıza mutlaka meyve ve light krakerler atın. Gelelim içeceklere, yine Padok Clup'ın ayrıcalığı olarak şampanyadan kaliteli Fransız şaraplarına kadar her türlü alkollü içecek elinizin altında. Ama ben kızgın güneşin altında bol su ve tuzlu ayran öneririm. Eğer alkol almaya kararlıysanız bira en klasik olanı...

NE TAKILIR?
Bu sezonun modası, büyük saat ve pek çok bileziği bir arada aynı kola takmak. İster gold, ister silver, kıyafetinizin durumuna göre Swatch, Guess, So Chic, Calvin Klein doğru adresler. Başınıza bir de doğru kasket ya da fötr şapkayı takarsanız bir taşla iki kuş vurursunuz. Yani hem güneşten korunur hem de trendy olursunuz! Bu yıl dünyanın her yerinde kızlarda fular çılgınlığı var ama henüz bize gelmedi. Güzel renkli bir fular, güneş bahane edilerek, bandana ya da bant olarak takılabilir. Güneş gözlüğü tabii ki şart! Ortama uygun olanlar taşlı, pullu, işli gözlükler değil pilot Ray-Ban gözlükler.

NASIL BİR ÇANTA?
Geçen yıl tüm ünlülerin kolunda Balenciaga vardı! Kadınlar lütfen, hepiniz aynı marka çantayı kullanmak zorunda değilsiniz! Bir yardım kuruluşundan çıkmış gibiydiniz. Koyun ya da klonlanmanın bir parçası değilsiniz ki! O zaman lütfen kendi beğendiğiniz çantayı alın. Önerim, postacı çantası. Hem küçük, hem pratik hem de kullanışlı. Tabii ki ihtiyacınıza göre büyük ve orta boy çantaları tercih edebilirsiniz. Ama mutlaka kumaş veya gerçek deri olsun. Plastik, suni deri, kadife, tüvit gibi sıcakta rahatsızlık verecek materyallerden kaçının.

CİLDE NE SÜRÜLÜR?
Makyajdan önce mutlaka yüksek koruma faktörlü krem sürün. En az 30 SPF olsun. Çok sıcak olacağını hatırlatmama gerek yok değil mi!!! Yüzünüze fondöten yerine renkli nemlendiriciler sürerseniz hem daha doğal görünürsünüz hem de 'fondötenim aktı' çilesinden kurtulursunuz. Bunaltan sıcaklarda biraz olsun ferahlamak için yanı nıza eczanelerde satılan 'Termal su' spreylerinden alın. Makyaj üzerine de kullanabilirsiniz. Avene, Vichy ya da La Roche Posay tercih edebilirsiniz. (Üstelik sadece kadınlar değil erkeklerin de cilt korumaya ihtiyacı var.) Cem Yılmaz geçen yılki F1'i bu haliyle izlemişti. Son derece uygun ve şık giyinmiş. Şapka ve gözlük yerinde bir tercih. Cem Yılmaz geçen yılki F1'i bu haliyle izlemişti. Son derece uygun ve şık giyinmiş. Şapka ve gözlük yerinde bir tercih.

Okumadan Gitmeyin!
Türkiye'nin 2005 yılında ev sahipliğini yapmaya başladığı motor sporları dünyasının en büyük organizasyonu Formula 1 sporcuların yanı sıra sanat, sosyete ve iş dünyasının da akınına uğruyor. İstanbul Park'ta düzenlenen yarışlarda izleyiciler de en az yarışanlar kadar ilgi çekiyor! Formula 1 yarışlarını takip etmenin türlü raconları var. Örneğin ne yenir, ne içilir, nereden izlenir ve tabii ki ne giyilir... Eğer siz de yarın İstanbul Park'a gidip Formula 1'i izlemeyi düşünüyorsanız ve önceki iki yıldan tecrübe ile wanna be (özenti) gibi gözükmek istemiyorsanız bu yazıyı okumadan sakın yerinizden kıpırdamayın!!!

Ve o meşhur Partiler
Dünyanın en ünlü partilerinden Formula 1 İstanbul'da da sanat, sosyete, iş ve spor dünyasının seçkin isimlerini bir araya getiriyor. İlki dün akşam Esma Sultan Yalısı'nda yapıldı. AMD ve Ferrari üst düzey yöneticileri ile birlikte Ferrari pilotu Kimi Raikkonen'in de katıldığı partide ünlüler geçidi yaşandı. Bu akşam Suada'da verdiği 400 kişilik parti var. Ama buraya sadece yabancı konuklar davetli. Üçüncü büyük parti ise yarın akşam Anjelique'de verilecek. F1 After Race adı verilen partinin sürpriz konukları olabilir.

Günaydın




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.