Öğrenciler hünerlerini sergiledi

Öğrenciler hünerlerini sergiledi

İstanbul Sanayi Odası Vakfı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi dün önemli konuklar ağırladı. Şişli Kaymakamı Salih Işık ve Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Meslek Lisesi öğrencilerinin kendi elleriyle yaptığı ürünlerin standlarını gezd

İnşaat sektöründe hizmet veren firmaların ve Meslek Yüksekolullarının katılımı ile lise öğrencilerinin sergilediği ürünleri  bir bir inceleyen Kaymakam ve Eğitim Müdürü, projeler hakkında bilgi edinip öğrencilerle sohbet ettiler.

 

İstanbul’un en iyisi Şişli

Fuar hakkindaki düşüncelerini ifade eden Şişli Kaymakamı Salih Işık;

’Yapılan çalışmalar gerçekten çok güzeldi. Burası bir meslek okulu ve biz Şişli ilçesi olarak İstanbul’da belkide en iyi konumdayız.  Şişli’de şu an 8 veya 9 tane okulumuz var. Öğrenci sayısı ve donanım olarak İstanbul’da en iyi ilçe biziz. Gelişmiş ülkelere baktığınız zaman eğitimde özellikle de ortaöğretimde, mesleki eğitimin normal eğitime oranı %70 civarındadır. Ülkemize baktığımızda bu oran %30’lara kadar düşüyor ve bunun tam tersi olması gerekir. Ülkemizde %30 mesleki %70 te akademik eğitim var ama bu oran Şişli’de tam tersi, %70 olmasa bile %30’un çok üstünde bir rakam. Fuarı gezdik. Destek veren firmalarımıza, sanayicilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız eserlerini sergilediler, kendi ana dallarını veya yan dallarını seçme konusunda tecrübe kazandılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.