O Görüşmede Neler Konuşuldu?

O Görüşmede Neler Konuşuldu?

Sabah saatlerinde gerçekleşen Kılıçdaroğlu ve Sarıgül görüşmesinin detayları kamuoyuna yansımaya başladı.

      CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Ankara'da Marrıot Otel'de kahvaltıda buluştu.Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede Sarıgül, "Ben çok duygulandım" diyerek ayağa kalktı ve Kılıçdaroğlu'na sarıldı. Görüşmeye CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'da katıldı.

Görüşme 45 dakika sürdü
      İlk defa bir araya gelen Kılıçdaroğlu ve Sarıgül görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü. Edinilen bilgiye göre görüşmede Kılıçdaroğlu "Sayın Başkan" diye Sarıgül de, "Genel Başkanım" diye hitap etti.

Görüşmede ne konuşuldu
      Edinilen bilgiye göre görüşmede Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini, Türkiye'de önemli şeyler olduğunu belirterek, "Bu süreçte hepimizin görev ve sorumlulukları var. Dolayısıyla bu sorumlulukları görmezden gelme lüksümüz yok hiçbirimizin" dedi.
      CHP lideri, Genel Başkanı'ndan normal üyeye kadar bütün herkesin sorumlulukları olduğunu, Türkiye'de ortak paydası olanların bir araya gelmesi gerektiğini belirterek, Sarıgül'ün partiye katılım isteğini bu şekilde değerlendirdiğini ve bundan da mutluluk duyduğunu söyledi.

Sarıgül "Çok Duygulandım" dedi ve Kılıçdaroğluna sarıldı
     Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri üzerine Sarıgül, "Ben çok duygulandım" dedi ve Kılıçdaroğlu'na sarıldı. Sarıgül, "Ben CHP ocağında yetiştim. CHP'nin talebesiyim, bütün mücadelemiz bu siyasi çizgide oldu, bir dönem ayrı kaldık partimizden ama çalışarak partimize katkı sunabileceğimizi, çok başarılı olabileceğimizi ben düşünüyorum" diye konuştu. "Ben parti disiplinini, CHP'liliğin ne demek olduğunu iyi bilirim. CHP'nin parti disiplinini önemseyen bir insanım" diyen Sarıgül'ün, "Dolayısıyla Genel Başkan'ın ve İstanbul'da da İl Başkanı'nın talimatlarına harfiyen uyacağım, başarımız için çalışacağım" dediği öğrenildi.

Türbanlı milletvekilleri
     Görüşmede türbanlı vekillerin Meclis'e gelmesi konu başlığı yoktu. Ancak konuşmalar arasında Sarıgül'ün, milletvekillerinin Meclis'e türbanla girmesi konusunda CHP'nin almış olduğu tavrın "doğru bir tavır" olduğunu belirterek, "Çok doğru bir tavır oldu Sayın Genel Başkanım" dediği öğrenildi. Sarıgül'ün bir gerilim yaratma siyasetin ortadan kaldırılmış olduğunu da ifade ettiği belirtildi.
     Görüşmede Sarıgül belediyecilik anlamında yapmış olduğu çalışmalardan bahsetti. Saat 10.15'te başlayan görüşme saat 11.00'de bitti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.