"ne komünist bir ülkeymişiz"

"ne komünist bir ülkeymişiz"

Özelleştirmeleri değerlendiren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Özelleştirmede satıyorsun, satıyorsun bitmiyor. Bu kadar komünist bir ülkeymişiz." dedi

Özelleştirmeleri değerlendiren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Özelleştirmede satıyorsun, satıyorsun bitmiyor. Bu kadar komünist bir ülkeymişiz. Komünizmin ağdalısıymışız. Ulaştırma, çimento, kağıt, şeker, her şey devlete ait. Bir berber dükkanları kalmış özel teşebbüsün elinde" dedi.

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, "Özelleştirmede satıyorsun, satıyorsun bitmiyor. Bu kadar komünist bir ülkeymişiz. Komünizmin ağdalısıymışız. Ulaştırma, çimento, kağıt, şeker, her şey devlete ait. Bir berber dükkanları kalmış özel teşebbüsün elinde. Özelleştirmelere devam edeceğiz" dedi. AK Parti Eskişehir birinci sıra milletvekili adayı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Eskişehir'de konakladığı otelde, Eskişehir Genç İşadamları Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

HIZLI YATIRIM DÖNEMİ:

Türkiye'de sanayinin teknik eleman noksanlığını hissettiğini belirten Unakıtan, "İmam hatibi kapatacağım, yok onu, bunu kapatacağım gibi yanlış politikalar nedeniyle teknik elemanlar birden yok oldular. Herkes bunun sıkıntısını çekiyor. Bilgisayarcı, kaynakçı, elektrikçi, turizmci yok. Hatta sağlık elemanı sıkıntısı bile var. Türkiye'nin bu kadar hızlı gelişeceğini hesaplayamamışız. Türkiye hızlı yatırım dönemine girdi" dedi.

TEŞVİK VERMEDİK TEKSTİL TOPARLANDI:

Unakıtan, rekabet gücünü yükseltmek için verimliliği artırdıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "İktidara geldiğimizde (tekstil sektörü çöküyor, can çekişiyor, millet Çin'e gidiyor) deniliyordu. Bizden teşvik istediler, vermedik. Verimliliği düşük sektörlerin ayakta durmasına imkan yok. Tekstil sektörü kaliteli üretim ve siparişi zamanında teslim ederek kendini toparladı. Şimdi Çin'e gidilmiyor. Türkiye bu mücadeleyi kazandı. Şimdi başka bir mücadelenin içine giriyoruz. İkinci dönem başlıyor. Oyuncu olabilmek için rekabet gücünü artırmalıyız. Maliyetleri düşürücü kararlar alacağız. İstihdamın üzerindeki vergi yükünü azaltacağız. Gece gündüz çalışarak mevzuat değişikliği yaptık ama yetmedi. Yapmaya devam edeceğiz."

Ermeni falan parası varsa gelsin, akıllı olmak lazım

PETKİM'in ihale ilanının 9 veya 10 Mart'ta çaktığını anlatan Unakıtan, Kemal şöyle devam etti: "Ne seçim vardı, ne bir şey. (Seçim olacak yapmayalım) dersek Türkiye'nin güvenilirliği azalıyor. Enerji ile ilgili bir erteleme yaptık, uluslararası çevrelerden tepki geldi. Satılsın veya satılmasın kararını zaten yeni hükümet verecek. Petkim, Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 30'unu karşılıyor. Türkiye'ye yeni 3 PETKİM açılacak. Kazaklar niye geldi? Petrolde sıkıştılar ve sıkışıklığı açmak için bir çıkış noktası arıyorlardı. Hem kendi petrollerini burada işleyecek, belki rafineri kuracaklar hem de Türkiye gibi bir pazara hükmedecekler. Türkiye de, daha gelişmiş bir petrol sanayisine sahip olacak. Menfaat nerede, ona bakacaksın. Ermeni'ymiş filan... Parası varsa gelsin, ne yapacak ki. Kaldı ki bu şirket Kazakların bir atraksiyonu. Milli menfaat her şeyin üstünde ama bir yandan da akıllı olacaksın."

Hürriyet



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.