Mustafa Sarıgül'den Geri Adım

Mustafa Sarıgül'den Geri Adım

Şişli’de yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesine az bir zaman kala Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül projeden vazgeçtiğini açıkladı. Kendisinin zaman zaman ani kararlar alabildiğini ancak vatandaşları mutsuz edecek kararla

 VATANDAŞ GÜVEN DUYMALI

 

Mustafa Sarıgül

 

Eğer bir projeyi hayata geçiriyorsak bundan tüm vatandaşların memnun olması, güven duyması lazımdır. Yurttaşların %40’ıbu projeyi onaylıyor ama onaylayanların hepsi Şişli’de oturmuyor. Gayrimenkullerinin değerlenmesini isteyenler var. Ancak projeyi istemeyen vatandaşlarımızın arasında yapığımız kamuoyu yoklamada orada oturanların %85’i mevcut yapının korunmasını, %15’i ise yıkılıp yeniden yapılmasını istiyor.

 

BANA IŞIK TUTTU

 

Ben ani kararlar alabiliyorum ancak özellikle de Fen İşlerindeki arkadaşlarımın beni bu konuda uyarması gerekirdi. Bir arkadaşımın konuşması bana bu konuda ışık tuttu. Bayan İlmar İstanbullu benim bu konudaki fikirlerimi değiştirdi. Bana eski Nişantaşı ve Şişli’nin resimlerini gösterdi.  O resimleri görünce çok üzüldüm, keşke tarihi koruyabilseydik.

 

ÖNERİYİ GERİ ÇEKİYORUZ

 

Şimdi aynı Nişantaşı’nda yaptığımız gibi binaların restorasyon çalışmalarına başlayacağız, klimaları kaldırıp dış cepheleri yenileyeceğiz. Havalar düzelir düzelmez başlayacağız. Bu bölgedeki esnafın çok fazla dışarı çıkmasına, istismar etmesine izin vermeyeceğiz. Bu bölgeyi güzel bir noktaya taşıyacağız.

 

ÜZÜNTÜYLE KARŞILANINCA VAZGEÇTİM

 

Bir belediye başkanı olarak bir projeye çok enerji vermişken insanların üzülüp tepki verdiğini görünce vazgeçtim. Bu karara ekonomik olarak baktığını zaman doğru değil ancak huzursuz olduktan sonra ne önemi var. Ayrıca kenti korumamız lazım. Ancak 20 bin metrekarenin üzerindeki yerlerin inşa yetkisi Büyükşehir Belediyesi’nde. Bu nedenle Karagözler Vakfı’nın oraya Büyükşehirin yaptığı bina Şişli’yi mahvetti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.