Mustafa Akın Özerdem: ‘Muammer Keskin, Şişli’ye emek verdi, ama örgüte de güvenmeli’

Mustafa Akın Özerdem: ‘Muammer Keskin, Şişli’ye emek verdi, ama örgüte de güvenmeli’

CHP Şişli İlçe Başkanlığı’na ve Şişli Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Mustafa Akın Özerdem; ‘Sayın Muammer Keskin Şişli’ye çok emek verdi ama örgüte güvenmemek doğru değildir’ dedi.

DİSİPLİN MEKANIZMASI İŞLETİLMEDİ

Bu sebeple birkaç şey söylemek istiyorum. 31 Mart yerel seçim sürecinde ve sonrasında yanlış şeyler yapıldı, yaşandı. En başından itibaren yapılması gereken disiplin mekanizmasının işletilip parti aleyhine çalışanlar varsa tüzüğün gerektirdiği yaptırımları uygulamaktı.

ÖRGÜTÜN DİZAYN EDİLMESİ YANLIŞ

Seçimden aylar sonra, bu yaşananları öne sürerek mevcut ilçe yönetimini görevden aldırarak yeni bir ilçe başkanı ve yönetimi atatmak ve bunun üstünden giderek örgütü yeniden dizayn etmek doğru değildir.

GENEL MERKEZDEN ÖN SEÇİM İSTEDİK

Benim belediye başkan aday adaylığım sürecinde Ankara’da genel merkezde ve her kademede yaptığımız görüşmelerde önce hep önseçimin üzerinde durduk. Bu olmazsa ve olmayacağı anlaşılınca örgüt içinden birisinin olmasını dile getirdik.

MUAMMER KESKİN ŞİŞLİ’YE EMEK VERDİ

Örgüt içinden Sayın Muammer Keskin adaylığı kesinleşince de sevindik. Sayın Keskin, uzun yıllar Şişli’ye, partiye ve sosyal demokrasiye emek vermiş, hizmet etmiş birisidir. Kendisini destekledik ve çalıştık. Ben bunları yaparken örgütün önemine ve gücüne inanıyordum. Hala da inanıyorum.

BUNDAN SONRA ÖN SEÇİM İSTİYORUZ

Örgütü önemsiz bir güruh gibi görmek, ona güvenmemek doğru değildir.

Şimdiden söylüyorum, hatta haykırıyorum; gelecekteki belediye başkan ve meclis üyeleri ile milletvekili adaylaşmalarının önseçimle yapılmasını istiyoruz. Yıllardır önseçim dedik, çarşaf liste dedik; demokratik yol ve yöntemleri savunduk, şimdi söylediklerimizi yutacak mıyız?

Basit bir gerçeği daha size hatırlatmama izin verin: Demokrasi diyenler, demokratik olmaktan bahsedenler, önce demokrat olmayı içlerine sindirmek zorundadır. 

Sayın Başkandan bir şey isteyeceğim. Bugün burası bu konunun yeri ve zamanı değil, ancak ilk örgüt toplantısında enine boyuna tartışılmasını istiyorum.

CHP BİR DEVRİM PARTİSİDİR

Sayın Başkan! Savaş karşıtı eylem yapmak üzere ilçe binasına gelen, 98/99 doğumlu, atak, heyecanlı, solcu gençleri polise aldırmayın ve onlardan şikayetçi olmayın! Bizler devrimci bir gelenekten geliyoruz. CHP bir devrim partisidir; bu bizim ağrımıza gider

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.