Muhabbet Kuşu Nasıl Eğitilir

Muhabbet Kuşu Nasıl Eğitilir

Çevremizdeki insanlarda en çok rastladığımız evcil hayvan türü muhabbet kuşu ve türleridir. Yeşil, sarı, mavi gibi renkler en çok rastladığımız muhabbet kuşu renkleridir.

 Çevremizdeki insanlarda en çok rastladığımız evcil hayvan türü muhabbet kuşu ve türleridir. Yeşil, sarı, mavi gibi renkler en çok rastladığımız muhabbet kuşu renkleridir.

Muhabbet kuşu bakımı ve muhabbet kuşu eğitimi gerçekten araştırılması ve öğrenilmesi gereken konulardandır. Bu konuda ayrıntılı bilgi için dilediğiniz anda muhabbetkusu.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Muhabbet kuşu eğitimi için en uygun vakit sabah saatleridir. Yavru olan bir kuşun öğrenmesi ve eğitilmesi daha kolaydır. Sabah saatlerinde zihinleri yeni bilgilere açık olacağından ve kafaları dinç olacağından eğitimlerin bu saatlerde verilmesi daha uygun olacaktır.

Eğer gece boyunca kuşunuzun kafesinin üstü örtülü kaldıysa, saba örtüyü kaldırmadan önce ortalama 30 dakika boyunca aynı kelimeleri anlaşılır bir ses tonu ile kuşunuza söyleyin. K ve T harfi gibi harfleri daha rahat çıkarabildiklerinden bu harflerin geçtiği ya da bu harflerle başlayan kelimeleri daha rahat ve çok daha kolay öğretebilirsiniz.

Muhabbet kuşu bakımı için ise bazı önemli konuları hatırlatmakta fayda vardır. Onlar sonuçta bir canlıdırlar. Bu nedenle temizliklerine dikkat etmeniz, yemlerini ve sularını sürekli yenileyerek taze tutmanız gibi hususları söylemeye gerek olmadığını düşünüyorum. Ancak Muhabbet kuşlarının zaman zaman tırnak bakımlarının yapılması önemli bir husus olduğu için ayrıntılı anlatmakta fayda görüyorum. Uzamış olan tırnaklar ayak altına doğru kıvrılmaya ve kuşunuzu rahatsız etmeye başlar. Kuşunuz tüneklerine rahat tutunamaz, tırmanırken sıkıntı çeker, kafes üzerindeki tüle takılabilir. Bu tür nedenler sonucunda kuşunuz ile ilgili olumsuz sonuçlara neden olabilirsiniz. Bu nedenle kuşlarınızın tırnak bakımlarını düzenli olarak yapmalısınız.

Kuşlarınızın tırnaklarını keseceğiniz yer çok önemlidir. Tırnağı biraz yukarıdan kesmeniz kanamasına ve kuşunuzun çok acı çekmesine neden olacaktır. Dikkat edin aylarca verdiğiniz emeği saniyeler  içinde kaybedebilirsiniz. Çünkü kuşunuz canını acıttığınız için size karşı tepkili olabilir ve kuşunuzun güvenini kaybedebilirsiniz. Tırnak kesimi konusunda resimli açıklama için muhabbetkusu.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Eğer bunu yapamayacağınızı düşünüyorsanız lütfen kuşunuzun tırnaklarını o hali ile bırakmak yerine bir veterinerden yardım isteyin.

Evcil hayvanlarınız ile ilgili her türlü bilgi için www.muhabbetkusu.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum