Müezzinoğlu, Şişli'deki açılışa katıldı

Müezzinoğlu, Şişli'deki açılışa katıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da yaşanan sahte içki ölümleriyle ilgili açıklamalarda bulundu

Şişli'de bir otelde düzenlenen '2. Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nın açılışına katılan Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasının ardından burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul'da yaşanan sahte içkiden kaynaklı ölümlerle ilgili son bilgileri paylaşan Müezzinoğlu, metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere 49 vakanın geldiğini söyledi.

MÜEZZİNOĞLU: “6 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK”

Müezzinoğlu: "Son günlerde metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle gelen vakalarımız oldu. Bu saate kadar 49 metil alkol zehirlenme şüphesi gelen vakamız tedaviye alındı. Bunlardan 6 vatandaşımızı ne yazık ki kaybettik. 23 vatandaşımızın servislerde tedavileri devam ediyor. 9 hastamız yoğun bakımda entübe şekilde yani durumları ciddi. 5 hastamız extübe durumda yoğun bakımlarda. 15 hastamızı tedavi edip evlerine taburcu ettik. 5 Hastamız ise iyi olduklarını belirterek hastanelerden kendi istekleriyle ayrıldılar." dedi.

Konuyla ilgili özel hastanelerden de bilgi aldıklarını aktaran Müezzinoğlu, "Şu anda böyle bir vaka yok gibi görünüyor. Ümit ediyorum ki hadiseyi bu çerçevede kontrol altına almış oluruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.