Muammer Keskin mağdur işçilere sahip çıktı

Muammer Keskin mağdur işçilere sahip çıktı

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, kendi döneminden önce olmasına rağmen, mağdur edilen işçilerin sorunlarına el atarak sahip çıktı.

KHK İLE İŞÇİLER BELEDİYE BÜNYESİ ALINMIŞTI

Hükümet tarafından çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron firmalarda çalışan işçiler, belediyelerin bünyelerine dahil edilmişlerdi.

ŞİŞLİ’DE 14 EMEKÇİ GÖZ ARDI EDİLDİ

İstanbul’da birçok belediyede aynı statüye sahip olmalarına rağmen işçiler mağdur edilmedi.

Şişli Belediyesi’nde tüm taşeron firmalarda çalışan işçiler de belediye bünyesine geçirilirken, 14 işçi emekçisi göz ardı edildi.

Bu emekçiler, Şişli Belediyesi’ne taşeron firma altında da olsa 8 yıldır hizmet ettiler. Birçok emek hırsızları çalışmadıkları halde KHK ile yine bazı sömürücüler aracılığı ile Şişli Belediyesi’nde işçi olarak iş sahibi olurken, bu 14 işçi göz ardı edildi.

İŞİNİN EHLİ İŞÇİLER ADETA CEZALANDIRILACAKTI

Göz ardı edilen bu 14 emekçi de çalıştıkları birimlerde taktir gören ve yaptıkları işlerde de uzman olmalarına rağmen kadroya alınmamaları dikkat çekmişti.

İŞÇİLER BİR TÜRLÜ MUHATAP BULAMADILAR

Şişli Belediyesi’nde ihale alamayan taşeron firma bu 14 işçiyi kapının önüne koydu. Yaşanan bu olay karşısında işçilerde haklarını alabilmek için Şişli Belediyesi’nin birtakım yöneticilerinden ve bazı meclis üyelerinden destek istediler.

Şişli Belediyesi’ndeki bu etkili ve yetkili kişiler işçilere destek olacaklarını ifade ettiler. Ama bir türlü sonuç alınamadı.

Emekçilerin onca uğraşlarına rağmen bir süre sonra kimseyi karşılarında muhatap olarak göremedi.

FIRSATÇILAR İŞÇİLERİ EYLEME İTTİLER

Bu sefer devreye birtakım fırsatçılar girdi. İşçilerin bu durumlarından faydalanarak, işçileri örgütleyip Şişli Belediyesi önünde eylem başlamalarına neden oldular.

Bu çevreler işçilere gidip bu şekilde muhatap bulamazsınız eylem yaparsanız bakın haklarınızı nasıl alırsınız dediler.

FIRSATÇILAR KESKİN’E YALAN YANLIŞ BİLGİ VERDİLER

Yine aynı çevreler, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’e giderek, bu işçiler taşeron firmanın işçileri olmasına rağmen eylem yapıyorlar diye Muammer Keskin’e yanlış bilgi verdiler.

Kendisi ile alakası olmadığı halde, oynanan bu oyunu farkına varan Muammer Keskin’de sonunda bu emekçilerin bu durumuna duyarsız kalmayarak olaya el attı.   

KESKİN TÜM OYUNLARI BOZDU

Keskin, hakları yenilen bu emekçileri makamında kabul ederek bir süre sohbet ederek ikramda bulundu.

Şişli Belediyesi’nin ve başkan olarak kendisinin kanunen hiçbir sorumluluğu olmamasına rağmen ve Şişli Belediyesi’nde onca hakkı ve haddinden fazla işçi olmasına rağmen bu 14 işçiye iş vereceğinin sözünü verdi.

Muammer Keskin’in duyarlılığı sayesinde oynanmak istenen birtakım oyunlar bozulmuş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum