MORGAN STANLEY'DEN 'MORAL RAPORU'

MORGAN STANLEY'DEN 'MORAL RAPORU'

TRİLYON DOLARLIK EKONOMİ OLACAKSINIZ

Uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley, son raporunda Türkiye’nin 10 yıl içinde trilyon dolarlık bir ekonomi olabileceğini bildirdi.
 
Morgan Stanley’in raporunda, ‘‘Türkiye gelecek 10 yıl içinde trilyon dolarlık bir ekonomi olma potansiyeline sahip. Türkiye nin bugün karşılaştığı risk 2001 benzeri bir kriz yaşaması değil, ancak Türkiye’nin bu trilyon dolarlık gerçek değere ulaşamamasıdır’’ dedi. 

Raporda şu ifadelere yer verildi: “Büyük potansiyel olması, maalesef hızlı ekonomik dönüşümün garantisi değildir. Dönüşüm için mali disiplin korunmalı, yapısal tıkanıklıklar reformlarla çözülmeli ve ekonominin istihdam ve verimliliği artırma kapasitesi genişletilmelidir.”

Türkiye’nin trilyon dolarlık ekonomi olmak için mevcut yapısal reform sürecinin daha kapsamlı biçimde sürmesi gerektiğini belirten Morgan Stanley, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinde ilerlemesinin yapısal temeli güçlendireceğini ve iş ortamını geliştireceğini vurguladı.

Raporda “Türkiye geçmişteki zorlu kazanımları pekiştirip dünyanın yeni trilyon dolarlık ekonomisini yaratma konusunda tarihi bir fırsatla karşı karşıyadır” denildi.

NTVMSNBC



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.