Modern Fransız lüksü Nişantaşı'nda

Modern Fransız lüksü Nişantaşı'nda

Aralarında Chanel, Hermès, Louis Vuitton gibi dünyaca ünlü üreticilerin yer aldığı 75 lüks markayı aynı çatı altında toplayan ve Fransa'nın 'lüksün merkezi' unvanını pekiştirmeyi amaçlayan Comité Colbert, Nişantaşı'ndaki üye mağazalarda festival düzenley

 Aralarında Chanel, Hermès, Louis Vuitton gibi dünyaca ünlü üreticilerin yer aldığı 75 lüks markayı aynı çatı altında toplayan ve Fransa'nın 'lüksün merkezi' unvanını pekiştirmeyi amaçlayan Comité Colbert, bu yıl rotasını Türkiye'ye çevirdi. Comité Colbert; Fransız lüksünü ve yaşam tarzını Türkiye'de tanıtmak amacıyla, 16-22 Ocak 2013 tarihlerinde İstanbul'da Colbert Festivali'ni düzenleyecek. 

'Fransız Lüksünün Modern Yüzü' temasıyla gerçekleştirilecek festival, Fransa ve Türkiye arasında yüzyıllara dayanan kültürel ilişkileri, iki ülkenin tarihsel gelişiminde önemli bir yere sahip olan modernlik kavramı ekseninde ele alacak. Comité Colbert üyesi markaların Nişantaşı ve İstinyePark AVM'de yer alan mağazalarında özel etkinlikler ve kültürel buluşmalar gerçekleştireceği festivalle eşzamanlı olarak, İstanbul Modern'de 'Modernlik' Fransa ve Türkiye'den Manzaralar? başlıklı bir sergi ziyarete açılacak. Comité Colbert'in ana sponsorluğunda düzenlenen ve çağdaş Fransız ve Türk sanatçıların modernlik kavramına yaklaşımlarını yansıtan sergi, 16 Ocak-16 Mayıs 2013 tarihleri arasında gezilebilecek. 

Fransız lüksüne ait somut ve somut olmayan kültürel mirasın uluslararası platformlardaki koruyuculuğunu ve tanıtımını üstlenen Comité Colbert, 5 kıtada düzenlediği farklı organizasyonlarla, lüks ve kültür arasındaki ilişkiyi gözler önüne sermeyi amaçlıyor. 

İstanbul'da düzenlenecek festivalin açılışını Fransız Dış Ticaret Bakanı Nicole Bricq'in yapacak. 

UNESCO, Comité Colbert'i kültürel mirasın korunmasına yönelik anlaşmalarda danışman olarak görevlendiriyor. 

Comite Colbert CEO'su Elisabeth Ponsolle des Portes etkinliklerle ilgili olarak şunları söyledi: 

'İki üç yıldır bu festival üzerinde çalışıyorduk. İstanbul'u tercih nedenimiz Ekonominizdeki yükseliş ve Türk müşterilerin yanı sıra Ortadoğu ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinden zenginlerin de lüks alışveriş için İstanbul'u tercih ediyorlar. Son iki üç yıldır Türkiye'de lüks pazarda patlama yaşanıyor. Festival süresince Fransız lüks markalarının yanı sıra kültürü tanıtımıda gerçekleşecek. Türkiye-Fransa ilişkilerine katkı sağlayacak ve iki ülke arasındaki tarihi ilişkilerin yeniden hatırlanmasına yardımcı olacak. Colmara üye markalar la ekonomik büyümeyi hedefliyoruz.Hindistan, Çin, Rusya,Ortadoğu, Brezilya'dan sonra Türkiye'de elit müşteri kalitesi ile hedeflen ekonomik büyümeye en büyük katkı olacaktır. Bütün İstanbullular Comite Colmarın 15-16 Ocak'ta İstanbul Modernde düzenleyeceği bu festivalde Fransız lüks kalite markalarını yakından tanıma fırsatı yakalayacaklar.Bu festival Türkiye ile Fransa'nın paylaştığı tarihin altını çizmekle beraber aktüel sorunlarında üstüne ışık tutarak çözüme ulaştırmak düşüncesi ile bu yola çıkıldı.Bu festival dahilinde İstanbul Modern'de düzenlenecek sergilerde İstanbulluları hem Fransa'nın hem de Türkiye'nin en değerli sanatçılarının eserleri ile buluşma fırsatı yakalayacaklar.16-22 Ocak tarihleri arasında herkesi Fransız lüks markalarını ziyarete davet ediyorum.Gelin tüm modern tasarımları ziyaret edin'


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.