Millet Kıraathanesi Büyüleyici Atmosferi ile Açıldı

Millet Kıraathanesi Büyüleyici Atmosferi ile Açıldı

AKP hükumetinin kısa bir süre önce temellerini attığı ve kısa sürede farklı illerde açılmasını sağladığı millet kıraathaneleri arasına bir yenisi eklendi.

AKP hükumetinin kısa bir süre önce temellerini attığı ve kısa sürede farklı illerde açılmasını sağladığı millet kıraathaneleri arasına bir yenisi eklendi. İstanbul’un Başakşehir ilçesinde açılan millet kıraathanesi mimarisi ile büyüledi. Türkiye’de özellikle gençlerin verimli ve kaliteli vakit geçirmelerini hedefleyen önemli çalışmalar sürdürülmeye devam ediyor. Kütüphane sayısının artması ve devlet kurumlarında eğitim standartlarının yükselmesinin paralelinde, sivil ortamda gençlerin ve çocukların vakitlerini geçirebilecekleri alanlar da artmaya devam ediyor.

Son dönemde farklı illerde temelleri atılan millet kıraathaneleri bu anlamda kalabalık bir kitle tarafından beğeni toplarken, yaratılan ortamda gençler kitap okuyabiliyor, ders çalışabiliyor ve vaktini verimli olarak kullanabiliyor. Millet kıraathanelerine ilişkin çalışmaların sürdürüldüğü son aylarda bir yeni birim daha İstanbul’da açıldı. İstanbul’un Başakşehir ilçesinde yapımı tamamlanarak, kullanıma bugün açılan millet kıraathanesi mimarisi ve sunduğu olanaklarla ziyaretçilerini büyüleyerek; ilk izlenimde tam puan aldı. Kompleks bir yapı olarak tasarlanan Başakşehir’deki millet kıraathanesinin kısa süre içerisinde kalabalık bir kitlenin uğrak noktası olacağı tahmin ediliyor. Açılışa Kritik İsimler Eşlik Etti Başakşehir’de açılan millet kıraathanesinin açılış seremonisine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan katıldı. An itibariyle İstanbul’daki en büyük millet kıraathanesi olma ünvanını kazanan Başakşehir Millet Kıraathanesi’nin açılışına ayrıca çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış seremonisinin ardından Murat Kurum, Yasin Kartoğlu ve Bilal Erdoğan kıraathaneyi gezdiler, öğrencilerle sohbet ettiler.

Bilal Erdoğan, açılış sırasında gerçekleştirdiği konuşmalarda gençlere seslendi. Öğrencilere, okulun ve evin haricinde vakit geçirebilecekleri bir alanın yaratıldığını ifade eden Erdoğan, millet kıraathanesinin ders çalışmak ya da arkadaşlarla buluşmak için ideal bir ortam olduğunu söyledi. Aileler için de çocuklarını gönderebilecekleri güvenilir ortamların açılıyor olmasının avantajlarına değinen Erdoğan, açılan bu kurumun Başakşehirli gençlere hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek konuşmasını tamamladı. Gençlerin beğenisini toplayan mekanın mimarisindeki modern çizgiler ise büyüledi. Dış mimarisinde zeminle bütünleşik kip bir izlenim sunan millet kıraathanesi, geniş iç ortamında ise rahatlatıcı bir atmosfer sunuyor.

Haber Kaynağı: Haberport.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.