Mihrabat Korusu’nun yeşilinden martının kanatlarındaki maviye yolculuk

Mihrabat Korusu’nun yeşilinden martının kanatlarındaki maviye yolculuk

Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprülerinin bir arada göründüğü eşsiz bir panoramik manzaraya hakim olan Kanlıca sırtlarındaki Mihrabat Korusu, yeşillikler içindeki kafe ve restoranıyla ziyaretçilerinin temiz hava özlemini gideriyor.

Kafe, nargile evi, restoran, yürüyüş yolları, özel davet alanları, amfi tiyatro ve sosyal faaliyet alanlarıyla hizmet veren koruda hafta sonu zengin açık büfeli brunch keyfi yapılabiliyor.
 
 
Tüm aileyle birlikte geçirilecek keyifli bir haftasonu, haftaiçi iş stresine mola verdiren farklı bir öğlen yemeği deneyimi: 
 
Özellikle yaz aylarında yeşillikler içinde boğaza karşı geçirilecek keyifli bir hafta sonu kahvaltısı ve yemeğinin yanısıra yürüyüş yapmak isteyenler için 1500 metrelik yürüyüş parkurunun da bulunduğunu söyleyen Mihrabat Korusu Genel Müdürü Ahmet Tural, Mihrabat’ı yoğun trafik ve iş temposundan bunalmış İstanbulluların da öğle tatillerinde, kapalı plazalardan çıkarak temiz havalı bir koru molası alabileceği bir mekan olarak da nitelendirdi. Mihrabat’ın menüsünde balıktan, kebaba tüm yemek çeşitleri yer alıyor. Koru, İstanbul’un iş kalbi Maslak ve Levent güzergahına Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden sadece 15 dk. mesafede bulunuyor.Koruda geçirilecek öğlen molası, İstanbul’un karmaşasından uzaklaşmak, iş stresinden arınmak için farklı ve çoğu çalışan İstanbullular için yaşanması gereken bir deneyim.
 
Mihrabat Korusu’nda kahvaltıyla başlayıp, akşam saatlerine kadar devam eden bir günde aileler çocuklarıyla alan içindeki çocuk parklarında, “doğa çocuk kulübünde”, yürüyüş yollarında, kafesinde ve Kanlıca’nın seyrine doyulmayacak parke taşlı sokaklarını keşfederek İstanbul’un Anadolu Yakasının tadını çıkarabilir. Tüm bunların yanısıra boğaz manzarası ve temiz hava da ziyaretçilere her an eşlik ediyor. 

Tural: “Sadece yazın veya haftasonu değil dört mevsim hizmet veriyoruz”:
Genel Müdür Ahmet Tural “ Açık havada birşeyler yapmak denince nedense insanların aklına haftasonu veya güzel hava geliyor.Mihrabat Korusu yaz-kış aynı özenle ziyaretçilerine hizmet veren bir komplekstir. Aslında kışın haftasonu İstanbul’da yapılacak sosyal aktiviteler o kadar kısıtlıdır ki. Mihrabat Korusu’nda ise canlılık 4 mevsim devam etmektedir.” dedi.  
Ünlü şairimiz Özdemir Asaf’ın “Olmak İsterdim” şiirinde bir martının kanatlarından İstanbul’u seyretmeye benzettiği Mihrabat Korusu’nun manzarası Sarıyer’den Beşiktaş’a kadar seyrine doyulmaz bir tat sunuyor.

Şu anda İstanbul’da olmak isterdim
Mihrabat Korusu’nun dar yollarında seninle
Yan yana, yana yana yürümek
Bir de martıların kanatlarından seyretmek İstanbul’u  
Özdemir Asaf
 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.