"Migros ile ilgileniyoruz"

"Migros ile ilgileniyoruz"

Sabancı Migros'u satın alırsa pazarın yüzde 35'ine sahip olacak.

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü, gazetecilerin Migros ile ilgilenip ilgilenmedikleri yönündeki soruya karşılık, Migros’un satış sürecinin Eylül’de başlayacağını hatırlatarak, "CarrefourSa olarak Migros fırsatıyla ciddi bir şekilde ilgileniyoruz. Süreç Eylül’de başlayacak. Biz de bu süreç içinde olacağız. Öncelikle Türkiye için düşünüyoruz" yanıtını verdi.

Dördüncü, Migros’un şu anda organize perakende sektöründeki pazar payının yüzde 20’nin üzerinde, CarrefourSA’nın payının ise yüzde 14 civarında olduğunu kaydederek, Migros’un satın alınması halinde yüzde 22’lik organize perakende pazarının yaklaşık yüzde 35’ine bakılmasının söz konusu olacağını söyledi.

-"CİRODA YÜZDE 20’NİN ÜZERİNDE BÜYÜME BEKLİYORUZ"

Ahmet Dördüncü, Grup olarak enerji, finansal servisler, perakende, çimento sanayi, otomotiv ile lastik ve lastik takviye işlerine odaklanacaklarını, bu sektörlerin grubu büyümeye götürecek iş kolları olacağını belirterek, sene başından bu yana 6 aylık süreçte enerjiye 500 milyon dolar civarında para harcadıklarını bildirdi.

Marmara’da Bandırma civarında satın aldıkları büyük bir arazi üzerine doğal gaz ile çalışacak termik santral yapmayı planladıklarını aktaran Dördüncü, enerjide iki fazdan oluşan projenin birinci fazının 2 bin 500 megavatlık olduğunu ve yaklaşık 2 milyar dolarlık bir yatırım gerektirdiğini, birinci fazın 2010 veya 2011 yılına kadar bitmesini öngördüklerini anlattı.

Yüzde 20’nin üzerinde pazar payına sahip oldukları çimentoda Türkiye dışında Karadeniz ve Doğu Akdeniz havzasında büyümeyi hedeflediklerini ve bundan sonra bölgede büyük bir oyuncu olmak istediklerini dile getiren Dördüncü, sigorta sektöründe Aviva ile ortaklığın yüzde 25 ile bir anda pazar liderliğini getirdiğini vurguladı.

Cirodaki büyüme beklentilerine ilişkin soru üzerine Dördüncü, bu yılın 6 ayında ciroda yüzde 20’lik büyümenin söz konusu olduğunu, bunu dikkate alarak yıl sonunda da yüzde 20’nin üzerinde büyüme beklediklerini bildirdi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.