MHP'de Muhalif Hareketin Kongre Mücadelesinde Boşalan Koltuklara Kim Oturacak?

MHP'de Muhalif Hareketin Kongre Mücadelesinde Boşalan Koltuklara Kim Oturacak?

MHP’de yakın dönemde muhalif hareketin olağanüstü kongre mücadelesi sırasında, TBMM İdare Amirliği ardından MHP Grup Başkan vekilliği koltukları boşalmıştı. Oktay Vural’ın bıraktığı grup başkan vekilliği koltuğu da boş bulunuyor...

MHP’de yedi milletvekilinin ismi geçiyor, bunlardan en güçlüsü olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal’ın adı geçiyor. Meral Akşener öncülüğünde ki muhalif hareketin olağanüstü kongre mücadelesi sırasında önce TBMM İdare Amirliği, sonrasında MHP Grup Başkanvekilliği koltukları boşalmıştı. Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz’ın boşalttığı TBMM İdare Amirliği’ne Ankara Milletvekili Erkan Haberal getirilmişti. İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın bıraktığı grup başkanvekilliği koltuğu ise hala boş bulunuyor.

Bölgemizde MHP’nin iç dinamiklerini iyi bilen isimlerden edindiğimiz bilgilere göre grup başkanvekilliği için yedi milletvekilinin isimleri konuşuluyor. Gurup başkanvekilliği yarışı için Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, İstanbul 3. Bölge Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın’ın adı geçiyor. Yeni grup başkanvekilliği için en güçlü adayın, genel başkan adaylarından Ümit Özdağ’dan boşalan Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Mehmet Günal olduğu söyleniyor.

İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın Meclis Grup Başkanvekilliği koltuğuna tekrar talip olacağı genel kanısı hakim. Vural’ı yeniden grup başkanvekili olarak görmek isteyen MHP Milletvekilleri de var Ancak Bahçeli’nin, “Vural istifa mı edecek?” tartışmalarının yaşandığı dönemde Sayın Oktay Vural "Çok değerli bir arkadaşımızdır” sözleriyle sahip çıkmasına rağmen Vural görevinden istifa etmişti. Bahçeli'nin Vural’ı yeniden aynı göreve getirip getirmeyeceği merak konusu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.