METROCITY'i sarsan boşanma

METROCITY'i sarsan boşanma

12.5 yıla kadar hapis istemi! Ağım ailesi ağır cezalık oldu.

Burcu Ağım'ın, 10 yıllık eşi ve Metrocity'nin ortağı Onur Ağım ile ailesi hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. Onur Ağım, kız kardeşi Seda Gengörü ve annesi Meral Ağım hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan dava açıldı. Sanıklar İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12.5 yıla kadar hapis istemiyle hâkim karşısına çıkacak.
Burcu Ağım, boşanma davasında servetinin yarısını istediği Metrocity Alışveriş Merkezi ile 33 şirketin veliahtı Onur Ağım hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturmayı tamamlayan savcılığın hazırladığı iddianamede, Burcu Ağım'ın, 8 Mart 2006 ve 10 Nisan 2006 tarihleri arasında verdiği dilekçeye yer verildi.

'Hukuk dışı yol izlendi'

Buna göre, 1996'da evlenen Burcu ve Onur Ağım'ın bir çocukları oldu. Ağım ailesi, 2001'de çıkan ekonomik krizi gerekçe göstererek mal varlıklarını korumak için pek çok hukuki ve hukuk dışı yollara başvurdu. Burcu Ağım'a da malların yasal alacaklılardan korunması amacıyla çocuklarının üzerine devir yapılacağı ve bu işlem için noterin eve geleceği bilgisi verildi.
Burcu Ağım'ın dilekçesine göre, eşi ve ailesinin asıl amacı, 2002 yılında yürürlüğe giren yeni Medeni Kanun gereğince edinilmiş malları paylaşmalarını önlemekti. Çünkü yasa gereği, bir yıl içinde mal ayrılığı sözleşmesi yapılmadığı takdirde, çiftler edinilmiş mallara katılma rejimine tabi oluyordu.
Burcum Ağım, eşinin kendisini kandırarak "mal ayrılığı sözleşmesi" imzalattığını öne sürdü. Burcu Ağım dilekçesinde, eve gelen ve kendisine noter olarak tanıtılan kişinin yaptığı işlemlerin malların oğlunun üzerine yapmak olduğu yönünde bilgilendirildiğini ancak 2005'te gerçeği öğrendiğini bildirdi.

Dava kanuni zorunluluk

Burcu Ağım'ın dilekçesinde, sözleşmenin Onur Ağım'ın ablası Gamze Özoğuz'un evinde imzalanmasını gerektiren bir durum olmadığı, o sırada oğlunun çok hasta olması nedeniyle sözleşmeyi okumaya fırsatının olmadığını da savundu.
İddianamede daha önce soruşturmayla ilgili olarak Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin takipsizlik kararı verdiği belirtildi. Bu karara yapılan itiraz üzerine takipsizlik kararının kaldırıldığı, bu nedenle dava açılmasının kanuni bir zorunluluk olduğu hatırlatıldı.

İddianamede, sanıkların, sahte evrak tanzim etmek ve dolandırıcılık suçunu işledikleri, bu suçun meslek ve kamu kuruluşu olan noter aracılığıyla işlenmesi nedeniyle "nitelikli dolandırıcılık" olduğu belirtildi.

MİLLİYET




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.