Mersin'de Saint Paul Yılı

Mersin'de Saint Paul Yılı

Papa 16. Benediktus'un 2008'i Saint Paul Yılı olarak ilan etmesi Mersin'deki sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi.

Papa 16. Benediktus'un 2008'i Saint Paul Yılı olarak ilan etmesi Mersin'deki sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi.


Ro-Ro Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği -RODER Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Deniz, Vatikan'ın hac yeri olarak kabul ettiği Tarsus'taki St.Paul Kuyusu ile Silifke'deki Ayatekla'nın grafik şeklindeki resimlerini Avrupa'ya çalışan Türk TIR'larına giydirmeyi önerdi.


Afrika'nın kuzeyi ile Asya'nın Çin sınırına kadar olan kısmı ve Avrupa'nın tamamına hitap ettiklerini belirten Deniz, "TIR'larımız tüm bu alanı bir Türk bayrağı gibi dolaşıyor. Mersin'in özellikle inanç turizmi bakımından St. Paul ve Ayatekla'ya sahip olması önemli bir özellik. Biz de taşımacılar olarak kente bir katkımız olsun istedik. Bu yüzden TIR'larımızın tamamını Mersin'in öne çıkmış tarihi değerlerini bir grafik şeklinde hazırlayıp giydirelim önerisinde bulunduk. Böylece bu araçlar gittikleri her ülkede bu bölgeleri tanıtacaktır." dedi.


Bu hizmet karşılığında herhangi bir ücret talep etmediklerini, burada temel amacın kente daha fazla turist çekmek olduğunu anlatan Deniz, bu tanıtım kampanyasında finans sıkıntısı yaşanmayacağını ifade ederek "Gerekli olan tek şey bir web sitesi ve TIR'lar için bir grafik hazırlamak. Bunu da gönüllü yapacak insanlar bulunabilir." şeklinde konuştu.


Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un öneriyi olumlu karşıladığını ve konuyu yapılan ilk tanıtım toplantısında gündeme getirdiğini belirten Başkan Deniz, yörenin tanıtımı için taşımacılık sektörünün de kullanılabilmesi yönünde karar alındığını kaydetti.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.