Mermer Nerelerde Kullanılır?

Mermer Nerelerde Kullanılır?

Mermer Nerelerde Kullanılır?

Eski dönemlerde dayanıklığı ve uzun ömürlü olması sebebiyle sanatsal alanlarda kullanılan mermer günümüzde başta inşaat sektörü olmak üzere süs eşyalarında, dekorasyon, mezar taşı ve heykelcilik alanlarında kullanılmaktadır. Binaların iç ve dış cephelerinde, merdiven, mutfak ve banyolarda kullanılan mermer dayanıklı yapısı sayesinde başta ülkemizde ve tüm dünyada vezgeçilmez malzemelerden birisidir.

Mermer Fiyatları Nelere Göre Belirlenir?

Mermer fiyatları kullanılacak mermer türü ve yapılacak olanın uygulamanın özelliklerine göre değişmektedir. Kaliteli mermerler daha uzun ömürlü oluyor ve fiyatları da bu oranla artıyor. Metrekare fiyatları 40 TL civarında başlayıp 300 TL seviyelerine kadar çıkıyor. Renk, yapı ve kalitesine bağlı olarak bu fiyat değişim gösteriyor.

Mermer Fabrikaları Ne İşlemler Yapar?

Mermer, kaynağından çıkarıldıktan sonra evlerinizdeki yerini alana kadar pek çok fabrika işleminden geçmektedir. Mermer fabrikaları öncelikle fabrikaya plak haline getirilmiş mermer geldiğinde kalınlık - incelik ve düzlük gibi kriterlere göre kayıtlara geçirilir. Daha sonra cilalanma ve kesim işleri devreye girer. Bu süreçten sonra kontrol edilir ve müşteri onayı alındıktan sonra kasalara yerleştirilir. www.efendioglu.com.tr adresinde hem mermer çeşitleri hem de fabrikasyon süreci hakkında detaylı bilgi edinmek mümkün.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.